DeChambeau gaat lager dan ooit

In de tweede ronde van het BMW Championship lag Bryson DeChambeau lang op koers voor de zo zeldzame 59, maar uiteindelijk moest hij genoegen nemen met een 60 (-12).

DeChambeau gaat lager dan ooit

Met zijn brede fairways en – door de overvloedige regen – zachte greens had Caves Valley geen enkele kans tegen de beste golfers ter wereld. Als het 'pijltjes gooien' wordt, zijn ze dodelijk accuraat. Dat bewees ook Bryson DeChambeau, die de laagste ronde uit zijn carrière binnenbracht: een 12 onder par 60.

De laatste maanden baart DeChambeau vooral opzien met randzaken (zoals de vete met Brooks Koepka, het afgeven op zijn driver en de 'geef mijn vaccinatie maar aan iemand anders'-opmerking), maar gisteren liet the mad scientist zijn clubs weer eens spreken, met acht birdies en twee eagles tot gevolg.

Hij bewees dat hij niet alleen heel ver kan slaan, maar ook heel handig is met de putter. Alleen nét niet handig genoeg voor de recordboeken: de birdiesputts op hole zeventien en achttien gleden langs de hole en de 59 bleef net buiten bereik.

'Er ging veel goed en heel veel putts vielen, maar ik kon alleen die laatste birdie niet maken', aldus DeChambeau, die wel werd beloond met de leiding (-16) halverwege het tweede toernooi van de FedEx Cup-play offs. 'I played my butt off.'

Hij wordt op de hielen gezeten door Patrick Cantlay (66-63) en Jon Rahm, die door invallende duisternis niet verder kwam dan vijftien holes en heeft een birdieputt op hole zestien om zich naast DeChambeau te voegen.

Leaderboard

Tour
  • Golfsupport