Toptalenten op The Dutch

Huizing, Van West en Kouwenaar op vertrouwde grond … PGA Tour begint aan deel twee van de playoffs … Besseling, Van Driel en Van Meijel spelen hoog in de Alpen

Clubhuis The Dutch

Challenge Tour

Toernooi: B-NL Challenge Trophy
Data: 26 - 29 augustus 2021
Baan: The Dutch, Spijk, Gelderland (Ned)
Lengte: 6.965 meter
Par: 71
Prijzengeld: € 250.000
Mooie namen: Een groot deel van de top van de Challenge Tour doet mee.
Nederlanders: De aandacht gaat vooral uit naar Daan Huizing, Koen Kouwenaar, Robbie van West, Lars Keunen en de amateurs Kiet van der Weele en Nordin van Tilburg
Winnaar in 2020: Geen. Dit is een nieuw toernooi
Bijzonderheden: De Belgische en de Nederlandse Golf Federatie hebben de handen ineengeslagen om een Challenge Tour-wedstrijd mogelijk te maken.
De Belgen hadden al een toernooi, Nederland al jaren niet meer.
Op de laatste twee dagen spelen dertig jonge golftalenten mee in de groepen met de mannen die de cut hebben gehaald.
Zo krijgen de jonge talenten de kans om ervaring op te doen op het allerhoogste niveau.
Joost Luiten is ambassadeur van de B-NL Challenge Trophy. Nederlands beste golfer, met zes overwinningen op de Europese Tour, begon zijn professionele carrière ook op de Challenge Tour.
Hij won in 2007 twee toernooien van de dit circuit en promoveerde naar de Europese Tour van 2008.
Met dit B-NL Challenge Trophy wil de NGF de aandacht vestigen op jeugd, topgolf en talentontwikkeling en jonge spelers de kans geven om ervaring op te doen op dit hoge niveau.
De NGF heeft zichzelf als doel gesteld om het toernooi minimaal drie jaar lang in Nederland te organiseren. Daartoe is de federatie een samenwerking aangegaan met de Koninklijke Belgische Golf Federatie, die volgend jaar gastheer is van dit toernooi. In 2023 wordt De Challenge Trophy dan weer in Nederland gespeeld.
Vanaf donderdag 8.30 uur Live Scoring via website Europese Tour


Europese Tour

Toernooi: Omega Europees Masters
Data: 26 – 29 augustus 2021
Baan: Crans-sur-Sierre Golfclub, Crans Montana, Wallis (Zwi)
Lengte: 6.262 meter
Par: 70
Prijzengeld: € 2.000.000
Televisie: Alle dagen live op Ziggo Sport Golf. Donderdag en vrijdag van 13.30-18.30 uur. Zaterdag en zondag van 13.00-17.30 uur
Mooie namen: Danny Willett, Bernd Wiesberger, Francesco Molinari, Henrik Stenson, Victor Perez, Martin Kaymer, Thomas Pieters, Thomas Detry, Miguel Angel Jiménez en Johannes Veerman
Nederlanders: Darius van Driel, Wil Besseling en Lars van Meijel
Winnaar in 2020: Niet gespeeld
Laatste winnaars: 2019 - Sebastian Soderberg (Zwe), 2018 - Matthew Fitzpatrick (Eng), 2017 - Matthew Fitzpatrick (Eng), 2016 - Alex Noren (Zwe), 2015 - Danny Willett (Eng)
Bijzonderheden: Sinds mensenheugenis is Crans-sur-Sierre gastheer van dit toernooi. Op de vorig jaar al enigszins verbouwde baan is precisie een noodzaak, ook al vanwege de kleine greens. Daarnaast moet je niet laten afleiden door de fraaie vergezichten. En omdat de baan op hoogte ligt, vliegt de bal zo’n tien procent verder dan men gewend is.
De par-70 course is jaren geleden door Severiano Ballesteros aan de eisen des tijds aangepast. Het is niet de beste baan van de Tour, maar wel een met een eigen karakter. Bijzonder is dat je vanaf de achttiende green vrijwel meteen het stadje inloopt.
Vanaf donderdag 8.30 uur Live Scoring via website Europese Tour


PGA Tour

Toernooi: BMW Championship
Data: 26 - 29 augustus 2021
Baan: Caves Valley Golfclub, Owing Mills, Maryland (VS)
Lengte: 6.896 meter
Par: 72
Prijzengeld: $ 9.500.000
Mooie namen: De beste 70 van de FedEx Ranking na The Northern Trust mogen meedoen
Titelverdediger: Jon Rahm (Spa)
Laatste vijf winnaars: 2020 - Jon Rahm (Spa), 2019 - Justin Thomas (VS), 2018 - Keegan Bradley (VS), 2017 - Marc Leishman (Aus), 2016 - Dustin Johnson (VS), 2015 - Jason Day (VS)
Televisie: Alle dagen live op Ziggo Sport Golf. Donderdag en vrijdag van 21.00-1.00 uur. Zaterdag en zondag van 18.00-24.00 uur
Bijzonderheden: De play-offs bestaan uit drie wedstrijden. De beste zeventig van de FedEx Ranking na The Northern Trust - dus niet de beste zeventig van dat toernooi mogen deze week in Maryland het BMW Championship spelen. Wie na de twee toernooien tot de beste dertig van de ranking behoort, doet vervolgens in Atlanta mee aan het Tour Championship. De winnaar van dit kampioenschap is automatisch de nummer een van de FedEx Ranking 2020/2021.
En dan nog dit: de voornaamste afvallers na het door orkaan Henri pas maandag voltooide Northern Trust: Matthew Wolff, Ian Poulter, Tyrrell Hatton, Matthew Fitzpatrick, Bubba Watson en Adam Scott.
Vanaf donderdag 14.00 uur Live Scoring via website PGA Tour


LPGA Tour / Ladies European Tour

Van 4 - 6 september bekampen de beste twaalf Europese en de beste twaalf Amerikaanse vrouwen elkaar met als inzet de Solheim Cup.
Het duel wordt gespeeld op historische grond: de Inverness Club in Toledo Ohio.
Meer bijzonderheden


Symetra Tour

Op de Circling Raven Golfclub in Worley, Idaho wordt van 27 - 29 augustus de eerste editie van het Circling Raven Championship Presented by KXLY 4 News Now gespeeld.
Dewi Weber doet mee aan dit met 200 duizend dollar gedoteerde toernooi.
Meer informatie en vanaf vrijdag scoring


Alps Tour

Het eerstvolgende toernooi is het Alps de Andalucia. Dit 54-holes toernooi wordt van 9 - 11 september op de Anoreta Golfclub bij Malaga gespeeld en er zit veertig mille inde prijzenpot
Meer bijzonderheden en scoring via de website van de Alps Tour


Pro Golf Tour

In Tsjechië wordt van 27 - 29 augustus de Altepro Trophy georganiseerd.
Meer informatie

Tour
  • Golfsupport.nl