Joost Luiten doet zichzelf pijn

Na de eerste ronde van het D+D Real Tsjechisch Masters staan Joost Luiten en Lars van Meijel in de middenmoot.

Joos Luiten

Van Meijel, die vorige week zevende werd in de Engelse Cazoo Classic, maakte drie birdies en drie bogeys voor een score van level par op de lange par-72 baan van het Albatross Golf Resort, dat een kilometer of dertig ten zuidwesten van de hoofdstad Praag ligt.
Joost Luiten speelt deze week voor het eerst in een maand. Hij kwam met drie birdies tot een 71.
‘Ik speelde best solide’, liet de Nederlandse nummer een weten. ‘Alleen waren er onnodige bogeys op de par-5 tiende, mijn eerste hole, en de par-5 negende, mijn laatste van de dag. Die deden pijn.’
Over pijn gesproken: Luiten laste een pauze in om zijn lichaam weer fit te krijgen. Donderdag nog last van pijntjes gehad? ‘Nee, gaat goed’, was zijn positieve reactie.
Joost Luiten staat na de openingsdag op de 37ste plaats. Lars van Meijel is 54ste.

Een paar routiniers doen mee aan dit relatief zwak bezette en laag gedoteerde toernooi om zich op een of andere manier bij Ryder Cup-captain Padraig Harrington - die ook meedoet - in de kijker te spelen: Danny Willett en Henrik Stenson.
Met nog maar een enkele wedstrijden te gaan in de kwalificatieperiode (hierna volgen nog Zwitserland, Italië en Wentworth) lijken de twee zich niet rechtstreeks te kunnen plaatsen voor de match die eind september in de Amerikaanse staat Wisconsin plaatsvindt.
Maar als deze twee en ook Justin Rose en Matt Wallace het in die komende toernooien goed doen, dan zou Harrington nog wel een wildcard aan een hen kunnen geven. Maar er zijn nog meer kandidaten, zoals Robert MacIntyre.
De Ier heeft drie wildcards. Het is echter zo goed als zeker dat Sergio Garcia en Ian Poulter er een gaan ontvangen.
Hoe het ook zij, Danny Willett opende met een 68 en Henrik Stenson, die met een uiterst matig seizoen bezig is, kwam met vijf birdies tot een 67. Daarmee deelt hij de eerste plaats met de Australiër Maverick Antcliff. Willett is gedeeld derde.
Ziggo Sport Golf zendt de tweede ronde vrijdag van 13.00 tot ongeveer 18.00 uur rechtstreeks uit.
Stand en Live Scoring via website Europese Tour

Tour
  • Golfsupport.nl