Mooie move Van Meijel

Brabander doet zondag mee om topnotering in Engeland * Nederlandse vrouwen in achterhoede in Schotland * Huizing levert flink in op slotdag in Denemarken.

lars van meijel

Dankzij een foutloze derde ronde in het Cazoo Classic deed Lars van Meijel uitstekende zaken. De nummer 193 van de Order of Merit leverde geen enkele slag in op weg naar een prima 6 met birdies op vier, vijf, zes, acht, twaalf en vijftien.

Met nog een groot deel van het veld in de baan is nog onduidelijk waar hem dat precies uit gaat brengen, maar met een score van negen onder par na 54 holes heeft Van Meijel een plek bij de beste tien zeker nog in eigen hand.

Dat wordt een stuk moeilijker voor Wil Besseling en Darius van Driel die allebei terrein prijs gaven op moving day. Besseling wist nog een score onder par binnen te brengen (71) maar schoot niets op met die score en zakte iets in het klassement. Darius van Driel liep meer schade op. De Zuid-Hollander maakte twee birdies en twee bogeys, maar eindigde dankzij een dubbel bogey 6 op de par-4 negende met een dagtotaal van +2 en vindt zich met een totaal van -2 terug in het rechterrijtje van de (vooralsnog) door Rasmus Hojgaard aangevoerde wedstrijd.

Leaderboard

In Schotland slaagden de twee Nederlandse vrouwen er niet in hun positie op moving day te verbeteren. Zowel Anne van Dam als Pasqualle Coffa ging rond in 73 slagen (+2) en leverden daardoor iets in op het leaderboard waar ze, met nog een flink deel van het veld in de baan, voorlopig allebei 45ste staan.

Leaderboard

Op een opnieuw winderige dag in Denemarken slaagde Daan Huizing er niet in zich nog een paar plaatsen omhoog te spelen. Net als veel andere spelers ging bij op de slotdag boven par rond (76).

De enige Nederlander die de cut haalde in de wedstrijd van de Challenge Tour - Robbie van West miste donderdag de cut - maakte pas op de laatste hole van de dag zijn enige birdie van de slotronde en zakte daardoor weg naar de 44ste plaats in de eindrangschikking. De zege ging naar Ricardo Gouveia die daarmee in twee opeenvolgende toernooien als beste boven kwam drijven en zich daarmee nog steviger op de tweede plaats van de Order of Merit nestelde.

De twee landgenoten krijgen al snel een herkansing: komende dinsdag begint op dezelfde baan alweer het volgende toernooi van het circuit.

Einduitslag

Tour
  • golfsupport