Drie uit drie

Ook in de tweede helft van de Cazoo Classic doen alle naar Engeland afgereisde landgenoten mee. Darius van Driel (foto) staat er na 36 holes het beste voor.

darius van driel

De kop van het veld (Dale Whitnell) is met een score van -10 een flink aantal slagen weg, maar er is nog veel om voor te spelen op dag drie en vier van de wedstrijd van de Europese Tour.

Darius van Driel is de hoogst geklasseerde landgenoot op de London GC. Net als donderdag leverde de Zuid-Hollander geen enkele slag in maar noteerde hij wel twee birdies: op de par-5 vijfde en achtste. Dankzij een tweede opeenvolgende ronde in zeventig slagen kwam Van Driel uit op -4 en dat was niet allleen ruimschoots voldoende om de cut te halen, als voorlopige nummer 25 heeft hij de top-10 nog altijd in zicht en loste hij Wil Besseling af als beste Nederlander in het veld.

Besseling, die het toernooi opende met een uitstekende 69, had het een stuk lastiger op de tweede dag. Hij maakte evenveel birdies (4) als bogeys (4) waardoor hij met dezelfde score van de baan stapte als waar hij mee van start ging, al leverde hij daarmee op het leaderboard wel een aantal (14) plaatsen in.

Op dezelfde plek als de Noord-Hollander staat ook een Noord-Brabander. Lars van Meijel moest na een openingsronde boven par (73) in de achtervolging om het weekend te halen en slaagde ruimschoots in die opdracht. Met een keurige 68 (-4) met onder meer een eagle 3 op de par-5 vijftiende speelde hij zich eenvoudig naar het weekend waardoor hij nog twee dagen heeft zijn klassering nog verder te verbeteren.

Leaderboard

Challenge Tour

Op de Challenge Tour is het veld inmiddels aangekomen bij de laatste speeldag. Het op woensdag begonnen toernooi op de Esbjerg Golfklub kan nog alle kanten op, al is de kans dat de enig overgebleven landgenoot in het veld (Robbie van West miste gisteren de cut) nog op het podium eindigt, uiterst klein.

Daan Huizing wist zijn goede uitgangspositie op de rand van de top-10 niet vast te houden op een lastige derde dag waarop een stevige wind het de spelers goed lastig maakte.
De Zwollenaar leverde meer slagen in dan hij er won en leverde met een ronde +2 meerdere plekken in op het leaderboard waar hij na 54 holes 22ste staat.

Leaderboard

Tour
  • Golfsupport