Topstart Van Dam in Schotland

Met een openingsronde in 67 slagen (-5) speelde Anne van Dam zich in het Women's Scottish Open naar de gedeeld tweede plaats. Ook de start van Pasqualle Coffa (71) was prima.

Anne van Dam

Dat het dit seizoen bij Anne van Dam moeizaam gaat, is intussen wel bekend, maar in de sport kan het snel verkeren. Eén topresultaat kan een seizoen ineens een heel ander aanzicht geven – helemaal met volgende week een Major op het programma.

Voor dit soort bespiegelingen is het nog veel te vroeg, maar de eerste achttien holes van de 25-jarige Arnhemse in Schotland mogen er wezen: een eagle, vijf birdies en twee bogeys op de kaart resulteerden in een gedeeld tweede plaats (-5) op slechts twee slagen van de leider. Dat geeft vertrouwen.

Dat zal ook Pasqualle Coffa hebben na haar openingsronde onder par (71), eenzelfde score als bijvoorbeeld grootheden als Stacy Lewis, Georgia Hall en Sophia Popov. De Nederlandse rookie op het hoogste niveau moest op de jonge links van Dumbarnie drie bogeys toestaan, maar ze maakte ook vier birdies. Met een 35ste plaats (-1) ligt ze prima op koers voor het weekend.

Leaderboard

Tour
  • Golfsupport