Update: St Andrews, Spanje en Finland (III)

Met een sterke 68 meldde Daan Huizing zich in Finland in de top tien, terwijl in Schotland ook Wil Besseling flinke winst boekte.

Huizing

Challenge Tour

Huizing maakte in de Vierumäki Finnish Challenge zijn tweede 68 op rij, waarmee hij van het randje van de top dertig steeg naar de gedeeld 7de plaats (-10). Wederom ligt er dus een topnotering voor het grijpen voor de nummer 9 van de jaarranglijst.

Robbie van West tekende met een sterke tweede negen voor een 70 en steeg naar de gedeeld 35ste plaats (-5)

Op de leider, de Deen Marcus Helligkilde, staat overigens geen maat: hij staat na drie ronden op -22 en heeft vijf slagen voorsprong op de nummer twee en maar liefst acht op de derde plaats.

Leaderboard

European Tour
In Schotland deed Wil Besseling op moving day goede zaken met een 66 (-6). Het belangrijkste verschil met de eerste twee ronden was dat hij de fouten van de kaart hield, terwijl hij zowel op de eerste als de tweede negen drie birdies wist te maken. Het leverde hem bijna dertig plaatsen winst op, zodat hij de laatste ronde van het Hero Open begint op de 32ste plaats (-7).

Ook Lars van Meijel wist op de par-72 van Fairmont St Andrews onder par te blijven (70) en steeg naar de 51ste plaats (-3). Daar vinden we ook de naam van Darius van Driel, die een teleurstellende derde ronde had (+2) en flink terrein inleverde.

De Schotten Calum Hill en Grant Forrest hebben op -18 een gaatje van een slag naar de rest van het veld.

Leaderboard

Ladies European Tour
In het Spaanse Sotogrande eiste Alison Lee overtuigend de winst voor zich op in het driedaagse Aramco-toernooi. Met -15 bleef de Amerikaanse haar naaste achtervolger een handvol slagen voor.

Pasqualle Coffa sloot af met een 77 en een totaal van +15, waarmee ze zich net bij de beste honderd speelsters wist te handhaven.

Leaderboard

Tour
  • Golfsupport