Korda wint, Van Dam eindigt slecht

Twee keer goud voor Team USA, maar Nelly Korda had het op de slotdag niet gemakkelijk. Anne van Dam besloot met een 77 en werd 57ste.

Nelly Korda

Anne van Dam sloeg zaterdag af op tien, birdiede prompt de eerste twee holes en was level par bij de turn. Maar op de laatste negen holes maakte ze vier bogeys en een double bogey. Met een 77 kwam Van Dam op een totaal van veertien boven par.
Net als in de voorgaande ronden sloeg de Nederlandse nummer een de bal wel ver, maar niet recht genoeg. Bovendien was haar spel rond de green ondermaats: ze verloor daar deze week 7,3 slagen op de rest van het veld
De swingveranderingen die ze samen met Sean Foley probeert door te voeren hebben het hele jaar nog geen goed gevolg gehad - dat is nu eenmaal vaak een moeilijk en lang proces - en het was onrealistisch om te verwachten dat het uitgerekend tijdens de Spelen wél goed zou gaan.

Uiteindelijk had Anne van Dam 31 slagen achterstand op de nieuwe kampioene, ’s werelds nummer een Nelly Korda.
Maar de Amerikaanse had het op de slotdag wel moeilijk en het feit dat het spel enige tijd stil lag vanwege onweer hielp ook niet echt om haar zenuwen in bedwang te houden.
De Japanse Mone Inami kwam met een birdie op zeventien zelfs op gelijke hoogte met Korda, maar op achttien had ze een ongelukkige ligging in de greenside bunker, maakte bogey en eindigde met zestien onder gelijk met de Nieuw-Zeelandse Lydia Ko, die in Rio zilver had gewonnen.
De twee moesten een play-off spelen en Mone Inami pakte het zilver op de eerste extra hole met een par.
Maar goud dus voor Nelly Korda. Zij speelde de slotronde in 69 slagen voor een mooi totaal van 267, zeventien onder par.
Volledige eindstand

Tour
  • Pro Shots