Schauffele op stoom

Ondanks twee bogeys kwam de Amerikaan tot een uitstekende 63. Vooralsnog voldoende om op dag twee van het Olympisch kampioenschap in Japan de leiding te nemen.

Schauffele

Na 36 holes op de par-71 East Course van de Kasumigaseki Country Club bij Saitama staat Xander Schaufelle, de nummer vijf van de wereld, op elf onder par, een slag beter dan de Mexicaan Carlos Ortiz.
Omdat het spel tot wee keer vanwege onweer werd stilgelegd, zijn nog niet alle spelers binnen. Thuisfavoriet Hideki Matsuyama staat na zestien holes op acht onder en Paul Casey is met alleen de par-4 achttiende gaan zeven onder par.

De tweede ronde wordt zaterdagochtend afgemaakt. Vanaf 9.30 uur (2.30 uur in ons land) wordt begonnen met de derde ronde - vanaf twee tees en in drie ballen. De laatste groep gaat om 11.18 uur (4.18 uur) de baan in.

De leider na dag een, Sepp Straka, voegde aan de 63 van donderdag een 71 toe. Hij behoudt met acht onder de aansluiting.
Opmerkelijk was de opmars van de Ieren. Shane Lowry (65) en Rory McIlroy (66) stegen respectievelijk 24 en dertien plaatsen om op zeven onder par te komen. Thomas Pieters kwam op dag 1 met een 65 prima uit de startblokken, maar na de 76 van dag 2 zijn de kansen op eremetaal een stuk kleiner geworden.
Thomas Detry steeg echter flink. De man uit Ukkel heeft na een 67 een totaal van vijf onder achter zijn naam.
Discovery Plus zendt de derde ronde zaterdag van 2.30 uur tot ongeveer 9.00 uur rechtstreeks uit.
Stand en Live Scoring via website International Golf Federation

Later meer

Tour
  • Pro Shots