Bescheiden start Nederlanders

De drie Nederlanders zijn het ISPS Handa World Invitational 'rustig' begonnen en kunnen op dag twee zeker niet ontspannen achterover leunen.

Bescheiden start Nederlanders

Het mixed championship in Noord-Ierland wordt gespeeld op twee banen en er verschijnen spelers van de Europese Tour, de LPGA Tour, de LET en de Challenge Tour aan de start. Na 36 holes gaan de beste 60 and ties bij zowel de mannen als de vrouwen door en na 54 holes moet je bij de beste 35 and ties zitten om de slotdag te mogen spelen.

Alleen Wil Besseling wist in Noord-Ierland onder par te duiken, al was het maar een slag. Hij speelde op Galgorm Castle – de baan waar op dag één het laagst werd gescoord – en noteerde drie birdies en twee bogeys, wat goed was voor een gedeeld 38ste plaats (-1).

Dat is na één omgang al zeven slagen achter Jordan Smith, die deze baan afraffelde in 62 slagen (-8). De Engelsman begon met een birdie, stond vervolgens acht holes 'droog', maar wist op de back nine op maar liefst zeven holes een slag te winnen. Bij de dames staan er op -7 drie speelsters aan kop.

Darius van Driel speelde op de Massereene Golf Club en ging hier in level par rond. Met en 59ste plaatst staat hij vooralsnog net aan de goed kant van de eerste virtuele cutlijn dus.

Lars van Meijel zal op dag twee uit een ander vaatje moeten tappen om te voorkomen dat hij – voor de zevende keer op rij – een vrij weekend heeft. De 27-jarige Nederlander kwam op Galgorm niet verder dan een 72 (+2) en staat daarmee nog net bij de beste honderd spelers.

Leaderboard heren

Leaderboard dames

Tour
  • Golfsupport