Van Evian tot Wales (IV)

Besseling in top-20 … Elvira toch nog de beste … Klassement Evian Championship op zijn kop … Geen topprestatie Huizing

Minjee Lee

Wil Besseling boekte in het Cazoo Wales Open – zijn twaalfde toernooi van het seizoen – de zesde top-20 plek. Hij werd na een 71 in de laatste ronde achttiende op de Twenty Ten Course van Celtic Manor.
Nacho Elvia begon de laatste dag met zes slagen voorsprong, maar de Spanjaard had nog nooit gewonnen, miste op de laatste green een relatief korte putt en moest uiteindelijk een play-off spelen tegen Justin Harding.
De Zuid-Afrikaan miste op zijn beurt op de eerste extra hole een korte putt en dus stond de ontroerde Elvira kort daarna toch met de trofee in zijn handen.
Eindstand via website Europese Tour

Ook in Frankrijk begon de nummer een na 54 holes met een ruime voorsprong (vijf slagen) aan de slotronde. Ook Jeongeun Lee6 verspeelde in het Evian Championship die marge en ook de Zuid-Koreaanse moest een play-off spelen.
Die verloor ze van de Australische Minjee Lee (foto), die aldus haar eerste Major won.
Lee is de zus van Min Woo Lee, die twee weken geleden na – jawel – een play-off het Schots Open op zijn naam schreef.
Eindstand via website LPGA Tour

Cameron Champ beleefde tot dit weekeinde een matig seizoen. De kans op plaatsing voor de play-offs was zelfs problematisch.
Nu niet meer.
Champ won het 3M Championship met een score van vijftien onder par– met twee slagen voorsprong op Louis Oosthuizen, zijn landgenoot Charl Schartzel en Jhonattan Vegas uit Venezuela.
Eindstand via website PGA Tour


Daan Huizing was het Italiaans Challenge Open op de Margara Golfclub goed begonnen, maar uiteindelijk eindigde hij als 25ste. Na een goede slotronde in 68 slagen had de beste Nederlander op de Challenge Tour met -5 elf strokes achterstand op de Portugese winnaar Ricardo Gouveia
Eindstand via website Challenge Tour


Geen Olympische Spelen voor Jon Rahm, maar de Spanjaard is wel nog steeds de nummer een van de wereldranglijst. De top-7 blijft ongewijzigd. Louis Oosthuizen steeg door zijn tweede plaats in het 3M Championship naar de achtste plek.
Joost Luiten zakte naar de 200ste plaats en Wil Besseling is nu de nummer 225 van de wereld.
Volledige wereldranglijst

Tour
  • Golfsupport.nl