Geen Spelen voor Rahm en DeChambeau

Vier dagen voor de start van het Olympische golfkampioenschap kregen de twee topspelers te horen dat ze thuis moeten blijven.

Bryson De Chambeau

Jon Rahm, de hoogst gerankte deelnemer aan het Olympisch Golfkampioenschap, is voor de tweede keer in minder dan twee maanden positief getest op covid-19, zo heeft het Spaans Olympisch Comité volgens de site van de Olympische Spelen bevestigd. Het is is volgens de Spanjaarden te kort dag om een vervanger aan te wijzen.
Rahm werd begin juni tijdens The Memorial - toen hij na drie dagen een straatlengte voorstond - al een keer positief getest. Hij was net op tijd virusvrij om aan het U.S. Open mee te doen. Hij won dat Major op imponerende wijze.

Bryson DeChambeau was een van de vier Amerikanen was die in Tokio aan de start moesten verschijnen. Hij werd echter ook positief getest op covid-19. Justin Thomas, Collin Morikawa en Xander Schauffele gaan wel naar Japan.
DeChambeau wordt vervangen door een andere Texaan, Patrick Reed. Hij staat op de wereldranglijst achter Brooks Koepka en Patrick Cantlay, die kennelijk niet naar Japan wilden.

‘Ik ben diep teleurgesteld dat ik niet kan deelnemen aan de Olympische Spelen voor Team USA’, zei DeChambeau tegen de website van International Golf Federation. ‘Het vertegenwoordigen van mijn land betekent de heel veel voor mij en het was een enorme eer om in dit team te zitten. Ik wens Team USA veel succes volgende week in Tokio. Ik zal me nu concentreren op het weer gezond worden en ik kijk ernaar uit om terug te keren op de Toy zodra ik daarvoor toestemming heb gekregen.’

Het Olympisch kampioenschap gaat over 72 holes en begint 29 juli op de Kasumigaseki Country Club.
Het kampioenschap wordt in Nederland alleen live uitgezonden door Discovery Plus. Een abonnement kost 5,99 euro per maand.

Tour
  • Pro Shots