Van Evian tot Wales (II)

Wonderbaarlijk herstel Besseling … Ineenstorting Van Dam … Huizing net buiten de top-10

Anne van Dam

Met nog tien holes te gaan leek Wil Besseling op dag 2 van het Wales Open op weg naar de uitgang. Hij stond na onder andere twee double bogeys op zes boven par, terwijl de cut op de par-71 Twenty Ten Course van Celtic Manor op twee boven zou komen.
Maar de Nederlandse nummer twee maakte nog vijf birdies en – op de laatste hole – wéér een eagle voor een 71 en een score van een onder. Goed voor een 21ste plaats.
Lars van Meijel miste voor de zesde keer op rij de cut. Met 74-77 kwam hij tot een score van negen boven par.
De verrassende leider? Nacho Elvira, de Spanjaard die er de laatste twee jaar weinig van bakte, maar die nu met elf onder de ranglijst aanvoert.
Ziggo Sport Golf zendt de derde ronde van 13.00-18.00 uur rechtstreeks uit.
Stand en Live Scoring via website Europese Tour


Anne van Dam zakte op dag twee van het Evian Championship, het vierde Major van het jaar, helemaal weg. Ze ging op de par-71 ban van de Evian Golfclub in de Haute Savoie in 81 slagen rond. Van Dam maakte twee double bogeys en zelfs een quadruple bogey…
Met een score van negen boven miste ze de cut op zes slagen.
De Koreaanse Jeongeun Lee6 leidt met vijftien onder. Vrijdag deed ze het met een 61 liefst twintig slagen beter dan Anne van Dam. Die 61 was overigens de beste score ooit in een Major - bij zowel de mannen als de vrouwen.
Stand en Live Scoring via website LPGA Tour


Na 36 hole staat Daan Huizing in het Italiaans Challenge Open op de elfde plaats. In de tweede ronde kwam hij tot een 71 voor een totaal van vijf onder, zeven slagen achter de Franse leider Frédéric Lacroix.
Robbie van West miste met vier boven de cut op vijf slagen.
Stand en Live Scoring via website Europese Tour


De Canadees Adam Hadwin en de Amerikaan Ryan Armour staan in het 3M Open in Minnesota na twee dagen met tien onder par bovenaan.
De twee staan een slag voor op Bo Hoag, Chez Reavie, Jhonattan Vegas en Roger Sloan.
Niet minder dan 35 spelers staan op vijf slagen of minder van de leiding
Ziggo Sport Golf zendt de tweede ronde van 19.00-24.00 uur rechtstreeks uit.
Stand en Live Scoring via website PGA Tour

Tour
  • Pro Shots