Adem in, adem uit met de Airofit Pro

Steeds meer mensen zijn zich bewust van het belang van goed ademen, de toegevoegde waarde van goed ademen bij sport in het bijzonder. Dankzij het trainingsprogramma dat hoort bij de Airofit Pro word je begeleid op weg naar een betere ademhaling. En dankzij de beschikbare golfbundel ook naar een betere prestatie op de golfbaan.

airofit

Het is een handeling die we onze hele leven, dagelijks, elke minuut, vrijwel gedachteloos uitvoeren. Ademen. Gelukkig maar dat je ademt zonder daar steeds mee bezig te zijn, al is het tegelijkertijd gek dat we bij iets dat zó belangrijk is, zó weinig stilstaan. Vooral ook omdat je met bewust ademhalen niet alleen snel béter adem haalt, maar door dat betere ademhalen ook tot betere prestaties kan komen. Alleen hóe je dan beter ademt, is iets wat je niet zomaar zelf uitvindt.

Precies dat is het idee achter de Airofit. Het kleine ademweerstandsapparaat neem je met een mondstuk vast en via de bijgeleverde app krijg je honderden ademhalingsoefeningen voorgeschoteld waarvan de resultaten, door een bluetoothverbinding, direct worden gemeten en van feedback worden voorzien. De app houdt tegelijkertijd je progressie bij en verrast je nu en dan met een longtest om je algemene vooruitgang te monitoren.

De oefeningen kunnen van algemene aard zijn, maar ook toegespitst op een bepaalde tak van sport, waaronder dus ook golf. De claim dat je verder en rechter gaat slaan is vanzelfsprekend niet zo direct te maken, maar indirect klopt het wel degelijk. Als je in staat bent rustiger en dieper adem te halen ben je meer ontspannen, kan je beter draaien, verkramp je minder en kunnen betere resultaten op de golfbaan bijna niet uitblijven. En in het slechtste geval ga je met een paar minuten per dag oefenen alleen beter ademen. Ook geen vervelend vooruitzicht.

De PRO-versie is voor €389,- niet goedkoop, maar door de uitgebreide online ondersteuning een veel betere aankoop dan de BASIC-uitevoering (€80,-) die zonder software geleverd wordt en daarmee veel beperkter is dan de Airofit PRO.

Aerofit PRO Golf bundel (incl dozijn ProV1) €389

Meer informatie over de aerofit of aanschaffen kan airofit.com.

Equipment
  • AeroFit