Over Joost, Anne, Daan en de amateur EK’s

Een redelijke start in Schotland … Van Dam in vorm in Engeland … gemiddelde opening in Frans Challenge Tour … Vier nederlagen voor de nationale amateurteams

Joost Luiten

Darius van Driel opende het met acht miljoen gedoteerde Schots Open met een 70. Hij maakte op de aan de Firth of Forth gelegen par-71 baan van The Renaissance Club vier birdies en drie bogeys. Hij staat met een onder op de gedeelde 73ste plaats.
De nog steeds met zijn rug tobbende Joost Luiten deed het niet slecht, al maakte hij wel drie bogeys. Daar stonden vijf birdies tegenover. Joost Luiten staat 45ste na de openingsronde.
In het sterk bezette toernooi - achttien spelers uit de top-50 van de wereldranglijst - nam een absolute outsider de leiding: de 32-jarige Jack Senior ging in 64 slagen rond (-7). De Engelsman behaalde nog nooit een podiumplek op de Europese Tour. In 61 toernooien op het hoogste niveau eindigde Senior slechts twee keer in de top-10.
Van de topfavorieten maakte Justin Thomas de meeste indruk. De Amerikaan speelde zich in een foutloze ronde - vier birdies en een eagle - naar een 65.
Jon Rahm kwam in zijn eerste wedstrijd na zijn zege in het U.S. Open tot een 66 en Rory McIlroy liet zien dat de swingproblemen nog niet helemaal zijn verholpen. Hij kreeg een 70 achter zijn naam.
Afgaande op de scores van dag 1 komt de cut vrijdag rond -3 of -4 te liggen.
Ziggo Sport Golf zendt de tweede ronde vrijdag van 13.30 - 19.30 uur rechtstreeks uit.
Stand en live scoring via website Europese Tour

Anne van Dam staat na de eerste dag van de Aramco Team Series op de Centurion Club bij Londen op de gedeelde eerste plaats. De Nederlandse nummer een speelde de par-73 baan in 67 slagen.
Van Dam maakte een eagle en zeven birdies als flitsende start van deze 54-holes wedstrijd van de Ladies European Tour.
Op de website van de Ladies European Tour zijn live beelden van dit toernooi te zien.
Stand en live scoring via website Ladies European Tour

Daan Huizing en Robbie van West begonnen de Vaudreuil Golf Challenge met een level par 71 en daarmee staan ze in dit Franse toernooi op de gedeelde 33ste plaats.
De leiding is in handen van Paul Peterson. De Amerikaan liet een 64 noteren op de parkbaan die tussen Parijs en Rouen ligt
Stand en live scoring via website Europese Tour

Het nationale mannen-amateurteam miste de halve finale van het Europese Landteam Kampioenschap op een haar.
Op de baan van PGA Catalunya was Frankrijk met iets te sterk: 4 - 3. In de laatste match moest Kiet van der Weele pas op achttien zijn meerdere erkennen in Julien Sale.
Op het Noord-Ierse Royal County Down was de vrouwenequipe - uitkomend in de B-poule - kansloos tegen Duitsland: 4 - 1. Een twaalfde plaats is nu het hoogst haalbare.
Het meisjesteam verloor in de kwartfinales in Portugal met 4 - 3 van Spanje en de jongens kregen in Denemarken een pak slaag van de Duitsers: 6 - 1.

Tour
  • Golfsupport.nl