Puttproblemen? Probeer de claw

Lukt het je maar niet om consistent te putten? Wellicht moet je dan je grip veranderen. Het werkte in ieder geval bij Tommy Fleetwood.

Puttproblemen? Probeer de claw

Met mijn conventionele puttgrip had ik altijd moeite met de consistentie van de rotatie van het clubblad. Mijn stroke was prima, maar het clubblad was inconsistent. We probeerden verschillende grips, zoals de linkerhand onder en de handpalmen naast elkaar, maar de claw of pencil grip werkte het best. Deze zet mijn rechterhand buiten spel, en die was verantwoordelijk voor de te extreme rotatie. Bij putten moet je de bal consistent op lijn laten beginnen.

Deze grip wordt steeds populairder, maar als je switcht ben je eerst bang voor wat mensen zullen denken. Maar omdat je een onconventionele grip hebt, ben je nog geen slechte putter.

1. Linkerhand vast
Plaats je linkerhand normaal op de grip, hoe het comfortabel voelt. Het moet voelen alsof hij in deze positie is vastgezet, zodat hij tijdens de stroke niet kan knikken.

2. Rechterduim onder
Hier wordt het anders. Je rechterduim zit onder de grip, met je wijsvinger bovenop om de grip vast te houden. Zoals je een pen vasthoudt, is een goed begin.

3. Kantel de schouders
Hou de grip op zijn plek en kantel simpelweg je schouders om de stroke te maken. De beweging moet evenwichtig zijn, met minimale rotatie of beweging van je handen.

Tips
  • Golfsupport