Blijf uit de problemen

De top 5 van de wereld is niet terug te vinden in de top 100 van geslagen fairways. Wordt het slaan van rechte drives overschat of gelden voor topspelers andere regels dan voor clubgolfers?

Blijf uit de problemen

Je kunt beter zeggen dat niet elke gemiste fairway even dodelijk is. Een extreem voorbeeld: een bal die een meter naast de fairway in de semi-rough ligt en een snap hook out of bounds tellen allebei als een gemiste fairway, maar de gevolgen zijn heel verschillend. En een langere, soms beetje risicovolle drive betekent ook dat je voor je approach een korter ijzer kunt gebruiken, en de extra loft en steilere invalshoek helpen dan weer om het probleem van de rough te neutraliseren.

De beste golfers ter wereld laten zien dat het niet per se gaat om het vinden van de fairway, maar om het uit de problemen blijven. De beste manier hiervoor is het ontwikkelen van een consistente en betrouwbare balvlucht. Als je weet welke kant je bal in de lucht op draait, kun je betere strategische beslissingen maken en de slag met meer vertrouwen benaderen. Als je boven de bal staat en je hebt geen idee of hij naar links of rechts gaat, dan lijkt die fairway heel smal. Herken je dit? Zoek dan met je pro naar een balvlucht die één kant van de baan uit het spel haalt.

Tips
  • Golfsupport