Weer een lange play-off

Vorige week waren er op de PGA Tour acht play-off-holes nodig om tot een winnaar te komen, nu viel de beslissing 'al' na vijf extra holes. Cameron Davis won zijn eerste wedstrijd op het hoogste niveau.

Weer een lange play-off

Na 72 holes in de Rocket Mortgage Classic stonden Troy Merritt (68), Joaquin Niemann (68) en Cam Davis (67) allemaal op 18 onder par. Het was weer play-off-tijd, net als vorige week.

Niemann kon na een bogey op de eerste extra hole meteen zijn tas inpakken, maar Davis en Merritt hielden elkaar vier holes lang in evenwicht: par, par, par, birdie... terug naar de par-3 vijftiende.

'Ze zijn nog niet in de buurt van wat jij vorige week deed', zei iemand tegen Kramer Hickok, die vorige week pas op de achtste hole van de play-off het hoofd moest buigen voor Harris English en nu naast de green stond te wachten omdat het gehuurde vliegtuig naar het volgende toernooi pas zou vertrekken als er een winnaar bekend was.

Dat werd uiteindelijk Cameron Davis, die in de play-off vijf keer de green vond en werd beloond met zijn eerste titel op de PGA Tour. 'Ik kan het nog niet geloven', aldus de 26-jarige Australiër. 'Ik ben wel vaker in-contention geweest, maar het golf dat ik na de turn speelde was geweldig.' De longhitter maakte op weg naar het clubhuis vier birdies en een eagle, en deed hier in de play-off nog een birdie bij. 'Petje af', aldus de verslagen Merritt.

Leaderboard

Tour
  • Golfsupport