Veerman kansrijk naar slotdag Dubai Duty Free Irish Open

Een Amerikaanse zege met een Nederlands tintje zit er nog altijd in in Ierland waar Johannes Veerman kort achter de leiders staat. Voor Wil Besseling is met een lage ronde de top-10 misschien nog haalbaar.

veerman

Het is niet voor het eerst dat Veerman kansrijk naar de slotronde gaat. Onder meer in Cyprus deed de Texaan lang mee om de hoofdprijs, maar greep hij net mis, mede door het aangepaste spelformat dat daar werd gehanteerd.

In de vierde en laatste ronde in Ierland wordt er gewoon strokeplay gespeeld en worden de gemaakte slagen gewoon opgeteld bij de slagen die je de eerste drie maakten waarmee Veerman maar één slag goed hoeft te maken op koploper Herbert.

Veerman maakte twee bogeys, vijf birdies en één eagle op weg naar een ronde in vijf onder par voor een totaal van -14, één slag achter Aussie Herbert die met twee bogeys op de tweede negen wat van zijn voorsprong uit handen gaf.

Wil Besseling is de hoogst geklasseerde Nederlandse vlag op het leaderboard. De man uit Zwaag kon op moving day niet doordrukken en won met een ronde in -1 (twee birdies en een bogey) maar twee plaatsen en staat met nog achttien holes te spelen op de gedeeld 21ste plaats met een score van -7, drie slagen achter de top-10.

Darius van Driel tenslotte won bijna tien posities op het leaderboard en staat met -5 nu gedeeld 35ste op Mount Juliet.

Leaderboard

Challenge Tour

In de Kaskáda Golf Challenge in Tsjechie is nog lang niet duidelijk wie er met de hoofdprijs vandoor gaat. Maar liefst vijf spelers delen met nog achttien holes te spelen de leiding met een score van -12, terwijl er nog eens zeven spelers binnen drie slagen staan.

Tot die spelers behoort niet Daan Huizing. De nummer 5 van de Order of Merit kwam niet verder dan een ronde in level par en leverde daarmee iets terrein in. Met nog achttien holes te gaan deelt hij de 35ste plaats, met een voorlopig totaal van vier onder par.

Leaderboard

Tour
  • Golfsupport