Twee koplopers in Arnhem, Weber sluipt top-10 weer in

De winnares van het eerste Big Green Egg Open komt naar alle waarschijnlijkheid uit Finland of Australie. Stephanie Kyriacou en Sanna Nuutinen staan ruim voor met nog achttien holes te spelen.

weber

Natuurlijk zal de grootste publieke belangstelling morgen niet voor de laatste flight zijn, maar voor een van de twee groepen waar een landgenote in speelt.

Wie naar de Rosendaelsche gaat om Pasqualle Coffa in actie te zien, zal redelijk vroeg aanwezig moeten zijn (09.01). De 24-jarige Brabantse leverde opnieuw wat in, maar mag na een ronde in 74 slagen en met een totaalscore van +2 (T32) nog altijd hopen op een goede eindklassering en daarmee goede papieren op een beter speelrecht na de aanstaande re-ranking.

De fans van Dewi Weber kunnen wat langer in hun bed blijven liggen (12.07). Na de moeizame tweede ronde toonde Weber niet alleen haar vechtersmentaliteit maar ook haar talent door foutloos rond te gaan. De speelster van de Symetra Tour maakte vijftien parren en drie birdies voor een keurige 69 en steeg daarmee enkele plaatsen en meldde zich opnieuw in de top-10.

Met een totaalscore van -4 na 54 holes - en vanaf een keurige zevende plaats - is de kans om de opvolger te worden van Christel Boeljon nog slechts zuiver theoretisch, daarvoor is het verschil met de twee leiders simpelweg te groot.

Kyriacou en Nuutinen stonden er na twee rondes al goed voor, maar verstevigden hun positie ook nog eens door allebei slechts 65 slagen nodig te hebben op de vriendelijk spelende Rosendaelsche. Met een totaalscore van dertien onder par heeft het duo vier slagen voorsprong op nummer drie Thitikul, terwijl de nummers vier (Wolf en Henry) daar weer drie slagen achter staan.

De laatste twee dagen van het toernooi spelen jonge spelers en speelsters die dromen van een golfcarrière in het internationale toptoernooi voor vrouwen samen met hun grote voorbeelden. Een unieke ervaring voor de talenten onder de naam Player's Experience, meent Jeroen Stevens, directeur van de NGF, die het Big Green Egg Open organiseert. ‘Pro-Ams, waarbij amateurs samen spelen met de tourpro’s zijn niet uniek, maar dat jonge talenten meespelen én ook nog eens op de laatste twee dagen van het echte toernooi, dat is wél uniek.’

De meeste tieners stonden vandaag in Arnhem op de Rosendaelsche Golflcub met knikkende knieën op de eerste afslag, maar die zenuwen verdwenen al snel. Door goed spel en dankzij de steun van de professional in hun team. ‘Het was voor ons even wennen, maar we zagen al snel dat deze talenten wel een goede bal konden slaan’, aldus de Spaanse tourspeelster Maria Martin. ‘Mijn jonge teamgenoot stond op een aantal holes zelfs beter te spelen dan ik. Hij heeft ons team in de race gehouden.’

Voor de Nederlandse Fleur van Beek (15) was het een supergave ervaring. ‘Hoe zij de slagen in de baan berekenen, hoe zij alles doen, het is gewoon supergaaf om dat van dichtbij als teamgenoot mee te maken.

Leaderboard

Tour
  • LET / Tristan Jones