Amateurs de besten in Polish Open Pro Golf Tour

Als de top-5 van de wedstrijd op het Duitse satellietcircuit van deze week iets zegt over de toekomst van het Duitse golf dan gaat die een mooie toekomst tegemoet. Niet alleen winnaar Nick Bachem maar ook de nummers twee en vijf speelden slechts voor de eer. Mike Toorop kwam na een sterk slot als beste Nederlander bovendrijven.

toorop

Dat Mike Toorop met een veertiende plaats de beste Nederlander werd in Polen, lag na 35 holes niet bepaald voor de hand, zo liet hij na afloop van zijn slotronde in 63 slagen weten.

'Gisteren had ik een birdie nodig om de cut te halen, vandaag kon ik lekker klimmen op het leaderboard. Twee kleine foutjes leveren twee bogeys op, maar verder speelde ik goed vandaag', zei hij met gevoel voor understatement.

Na een opening met drie birdies op rij, volgend twee bogeys en verschenen er tot de turn alleen nog maar parren op de kaart. Na de turn ging het spel echter op de wagen. Met birdies op een, twee, vier, zes, zeven en negen schoot de Nederlander omhoog op het leaderboard en daar was hij zelf om verschillende redenen zeer over te spreken. 'Ik heb al wel een paar keer -7 gemaakt, maar nog nooit 29 slagen op een back-nine. Dat voelde erg goed, net als mijn spel en ik kijk dan ook uit naar de komende weken', alsdus Toorop na zijn veertiende plek op Gradi Golf waarmee hij ruim de beste landgenoot was, voor Bootsma (T41), Albertus (T47) en Wedema (T55).

Einduitslag

Tour
  • Golfsupport