Nelly Korda nummer 1

Met haar overwinning in het Womens' PGA Championship werd Nelly Korda de nieuwe nummer 1 van de wereld. Op de PGA Tour won Harris English na een play off van acht holes.

Nelly Korda nummer 1

Twee weken geleden moest de jongste Korda met vier overwinningen op de LPGA Tour nog haar meerdere erkennen in haar 28-jarige zus Jessica, die zes zeges achter haar naam had staan. Nu zijn de rollen omgedraaid. De 22-jarige Nelly was vorige week al het sterkst in Meijer Classic en die vorm trok ze door in het Womens' PGA Championship, waarmee ze qua aantal titels gelijk kwam met 'grote zus', maar wel één Major voor staat.

Als bonus veroverde Korda ook de eerste plaats op de wereldranglijst – die voor het eerst sinds Stacey Lewis in 2014 weer in Amerikaanse handen is – en plaatste ze zich voor de Olympische Spelen. Zus Jessica had al een ticket voor Tokyo op zak en wellicht plaatst broer Seb zich nog voor het tennisteam. Een gezellig familie-uitje.

'Ik ben nog in shock', glunderde Nelly toen ze als Major-champion werd geïntroduceerd. 'Het gevecht met Lizette (Salas, red.) de afgelopen dagen was leuk, stressvol, het had alles.' Het duo begon de laatste ronde van het Major met vijf slagen voorsprong op de rest van het veld en het bleef een two-horse race. Met eagles op twee par-5's maakte Korda uiteindelijk het verschil en met een afsluitende 68 en een totaal van -19 zette ze Salas (71) uiteindelijk op drie slagen.

Anne van Dam miste de cut.

Leaderboard

PGA Tour
Het Travelers Championship was prooi voor Harris English, al moest hij heel voor werken voor zijn vierde overwinning op de PGA Tour. Na 72 holes stonden zowel English (65) als Kramer Hickok (67) op -13, waardoor een play off uitsluitsel moest bieden. Het werd een thriller, die de fans in extase bracht.

Maar liefst zeven keer hield het duo elkaar in evenwicht, met vijf parren op de par-4 achttiende en twee birdies op de par-5 zeventiende. 'Het is eigenlijk jammer dat ze de overwinning niet kunnen delen', aldus de caddie van English, nadat zijn baas na een play off van acht holes en 31 slagen om kwart over acht in de avond eindelijk de beker omhoog mocht houden.

Leaderboard

Tour
  • Pro Shots