Hovland de sterkste

Martin Kaymer gaf op de slotdag van het BMW International Open in eigen land zijn visitekaartje af, maar Viktor Hovland liet zich de kaas niet van het brood eten. Besseling en Van Driel leverden op de slotdag flink in.

Hovland de sterkste

Kaymer werd deze week door Padraig Harrington gevraagd als vice-captain van het Europese Ryder Cup-team, maar de 36-jarige Duitser heeft zich duidelijk nog niet helemaal neergelegd bij een plek aan de zijlijn. 'Ik ben vereerd dat Padraig me heeft gevraagd en het is een enorme bonus – zeker als je ziet hoe ik de laatste jaren speel – maar ik zou graag nog een paar keer in-contention zijn en het Padraig moeilijk maken', aldus de man die vier keer voor het Europese Team in actie kwam en hierbij 6,5 punt verdiende.

Kaymer begon de slotdag net buiten de top tien, maar met een 64 (tien birdies tegen twee bogeys) meldde hij zich na 72 holes brutaal naast overnight leader Viktor Hovland op -17. De 23-jarige Noor begon de laatste ronde met een handvol slagen voorsprong, maar soms speel je dan met de handrem erop en met level par bij de turn zag hij Kaymer naast zich op het leaderboard staan.

Ook op de slotholes maakte de talentvolle Noor – intussen nummer 14 op de wereldranglijst – het nog even spannend met een bogey op hole-17, maar een birdie op de slothole bleek voldoende om de gisteren met een 64 opgebouwde voorsprong om te zetten in een overwinning. Met -19 bleef hij Kaymer twee slagen voor. Het was – na twee zeges op de PGA Tour – de eerste overwinning van Hovland op de Europese Tour. Zijn plek in het Ryder Cup-team lijkt verzekerd.

De Nederlanders moesten op de laatste dag flink terrein prijsgeven. Met een 74 zakte Wil Besseling van de 23ste naar de 52ste plaats (-5), terwijl Darius van Driel met een 75 twintig plaatsten moest inleveren en in de staart van het veld eindigde (T68 op -1).

Leaderboard

Challenge Tour
In het Open de Bretagne eindigde Daan Huizing op de 36ste plaats (-1). Er zat lang meer in het vat, maar bogeys op vijftien, zestien en zeventien stonden een beter resultaat in de weg. De 30-jarige Zwollenaar, die zijn kaarten dit jaar volledig op de Challenge Tour heeft gezet, zakte in de jaarranking van de vierde naar de vijfde plaats, en ligt dus nog steeds keurig op koers voor promotie naar de Europese Tour.

De winst in Frankrijk ging naar Julien Brun (-13).

Leaderboard

Tour
  • Golfsupport