Besseling, Van Driel en Huizing door

Van de vijf Nederlanders die deze week op de Europese Tour, Challenge Tour en LPGA Tour van start gingen, haalden Wil Besseling, Darius van Driel en Daan Huizing de cut. Van Meijel en Van Dam zijn klaar.

Besseling, Van Driel en Huizing door

Europese Tour
In het BMW International Open had Wil Besseling een lange dag – hij moest nog drie holes van zijn eerste ronde afmaken – maar hij maakte er een productieve dag van. Hij mocht twee eagles en vier birdies noteren, al eiste de tricky baan van Golfclub München Eichenried ook vier slagen terug. Het resulteerde in een openingsronde van level par (72) en een prima 69 op dag twee, waarmee hij ruim veertig plaatsen steeg. Besseling begint het weekend op een gedeeld 41ste plaats (-3).

Darius van Driel maakte het spannend: met twee keer een 71 (-1) haalde hij de cut on the number. De tweede negen van vandaag pendelde hij continu tussen hoop en vrees. Tot drie keer toe maakte hij een bogey om naar -1 te gaan (wat een slag te veel was om het weekend te halen) en evenzovele keren herstelde hij zijn fout direct weer de hole erna, om toch naar de noodzakelijke score van -2 te gaan. De laatste bogey-birdie was op hole zeventien en achttien – slecht voor je hart, maar op karakter is de 32-jarige man uit Leidschendam er in het weekend gewoon bij.

Lars van Meijel begon van de Nederlanders op de Europese Tour het best met een 69, maar zijn 75 (+3) van vandaag was te veel van het goede. Vooral de par-4 veertiende was duur: hier leverde Van Meijel precies de drie slagen in die hij uiteindelijk van de cut verwijderd bleef. Ook Johannes Veerman mistte in Duitsland met 72-71 de cut, die op -2 kwam te liggen.

Bovenin heeft Niall Kearney op -11 twee slagen voorsprong op een grote groep achtervolgers, waaronder Bernd Weisberger en Viktor Hofvland. Ook Louis Oosthuizen, die vorige week het U.S. Open nog door zijn vingers zag glippen, doet weer bovenin mee (-7), net als de kersverse Ryder Cup-vice captain Martin Kaymer (-7).

Leaderboard

Challenge Tour
Daan Huizing kon in het Open de Bretagne zijn solide openingsronde – drie birdies en één bogey voor een 68 (-2) – niet helemaal doortrekken op dag twee. Ook hij had op een par-4 maar liefst zeven slagen nodig, wat een score onder par in de weg zat. Met een 71 (+1) leverde de in goede vorm verkerende Zwollenaar vandaag veertien plaatsen in. Hij begint het weekend op de gedeeld 40ste plaats (-1), maar het veld zich nog dicht op elkaar.

Leaderboard

LPGA Tour
Het Women's PGA Championship is voor Anne van Dam al na twee ronden voorbij. De 25-jarige Arnhemse heeft dit seizoen de juiste vorm nog niet te pakken en helaas bleek het lek ook in het derde Major van het jaar nog niet boven. Waar de cut precies komt te liggen is nog niet bekend – een flink deel van het veld moet zijn tweede ronde nog voltooien – maar dat de +12 van Van Dam te veel is, is duidelijk.

De Nederlandse longhitter begon gisteren met een 77 (+5) en kon die score vandaag met een 79 (+9) niet verbeteren. Waar het precies mis ging? Met 13 van de 28 fairways en 22 van de 36 greens in regulation is scoren lastig, zeker als je ook nog eens 33 en 35 putts nodig hebt. Terug naar de tekentafel dus.

Leaderbord

Tour
  • Golfsupport