Onweer als spelbreker

In de afgebroken eerste ronde staat Lars van Meijel er het beste voor van de drie Nederlanders.

Onweer

De Brabander speelde zijn allereerste wedstrijdronde van het BMW International Open in 69 slagen (vier birdies) en daarmee staat hij voorlopig 23ste.
Tegen 18.00 uur was er de dreiging van onweer bij Golfclub Eichenried, even buiten München, en de vooruitzichten voor de rest van de donderdag waren zo slechts dat werd besloten om de eerste ronde vanaf half acht vrijdagochtend te voltooien.
Wil Besseling is een van de spelers die extra vroeg uit de veren moeten. Hij speelde veertien holes in een boven. De West-Fries zal vrijdag flink in de bus moeten blazen, want de cut zou wel eens op drie of vier onder par kunnen vallen.
Darius van Driel had in de ochtenduren 71 slagen nodig voor de par-72 die niet spectaculair is, maar wel in goede conditie verkeert. Hij maakte vijf birdies, doch ook vier bogeys.

Vooralsnog gaan vier spelers met zeven onder aan kop. Wade Ormsby uit Australie en de Japanner Masahiro Kawamura konden hun ronde in 65 slagen voltooien, maar dat gold niet voor de Engelsman Sam Horsfield (-7 na zeventien) en de Spanjaard Sebastian Garcia Rodriguez (-7 na twaalf).
Ziggo Sport Golf zendt de tweede dag van 12.30 tot ongeveer 18.00 uur rechtstreeks uit.
Tussenstand en vanaf vrijdag 7.30 uur Live Scoring via website Europese Tour

Tour
  • ProShots