Kaymer en McDowell vice-captain

Ryder Cup-captain Padraig Harrington heeft zijn team vice-captains uitgebreid met Martin Kaymer en Graeme McDowell.

Kaymer en McDowell vice-captain

Eerder benoemde de captain van het Europese Team Luke Donald en Robert Karlsson al tot zijn rechterhanden in het sportieve gevecht tegen Amerika, dat van 24 tot en met 26 september op Whistling Straits plaatsvindt. Daar komen nu dus twee Major-winnaars en ervaren Ryder Cup-spelers bij.

'Martin en Greame brengen ervaring, kennis en balans in de team room', aldus Harrington. 'Ze hebben in de Ryder Cup winnende punten binnengebracht en de andere spelers kijken naar ze op. Ze hebben allebei een aura van verantwoordelijkheid en wat ze zeggen zal impact hebben.'

Kaymer en McDowell hebben veel ervaring in de Ryder Cup. De Duitser speelde vier keer mee (2010, 2012, 2014 en 2016) en stond drie keer met de bokaal in zijn handen. In 2012 maakte hij de winnende putt, waarmee een van de grootste comebacks in de sport – 'the Miracle of Medinah' – een feit was. In 2010 won hij op Whistling Straits een van zijn twee Majors. Kaymer maakt zijn debuut als vice-captain.

McDowell is voor de tweede keer vice-captain. In 2018 was hij onderdeel van het 'backroom team' dat captain Thomas Bjørn ondersteunde bij de afgetekende overwinning op Amerika op Le golf National bij Parijs: 17,5 – 10,5. De Noord-Ier speelde zelf vier keer in de Ryder Cup (2008, 2010, 2012 en 2014) en ook hij weet wat het is om de winnende putt te maken. Hij deed dat op Celtic Manor in 2010.

Tour
  • Ryder Cup Europe