Nelly Korda pakt tweede titel van 2021

Met een score van maar liefst 25 onder par legde de Amerikaanse niet alleen de baan, maar ook het complete veld, haar wil op.

nelly korda

Het was zeker nog geen gelopen koers voor het ingaan van de laatste ronde van het Meijer LPGA Classic for Simply Give. De voorsprong bedroeg weliswaar drie slagen op de meest nabije belager Leona Maguire, maar de baan nodigde ook uit tot het maken van lage scores, zo wist Korda zelf ook. Op zaterdag tekende ze zelf met een 62 voor de laagste ronde uit haar nog prille loopbaan - en van het toernooi - en ook op de slotdag zou er goed gescoord worden.

En dus moest de 22-jarige vol aan de bak om haar voorsprong te verdedigen in de jacht op haar tweede zege van het seizoen. De front nine waren niet zo strak als op zaterdag (-5) maar met twee birdies en een bogey hield ze keurig stand, al zag ze de achtervolgers wel naderbij komen. Ook na de turn lukte het haar maar moeilijk om echt afstand te nemen, ondanks vier birdies en zelfs een eagle op de par-5 veertiende.

De paar bogeys die Korda maakte kosten haar bijna de vijfde titel, ook al omdat de Ierse Maguire van geen opgeven wilde weten. De voormalig nummer 1 bij de amateurs speelde een foutloze slotronde (-6) maar kwam na 72 holes en -23 toch net te kort om Korda van haar vijfde zege af te kunnen houden. Met een slotronde in vijf onder par en een totaal van -25 nam ze, na haar eerdere zege in het Gainbridge LPGA eind februari ook de hoofdprijs mee in het Meijer LPGA Classic en hopelijk haar vorm naar de komende week als er een Major op het programma staat.

Ook Anne van Dam staat op de startlijst van het KPMG Womens PGA Championship en het is voor de Nederlandse te hopen dat ze constanter speelt. In de twee rondes die ze mocht spelen voor ze noodgedwongen haar koffers moest pakken maakte ze zeven birdies, zes bogeys en drie dubbele bogeys voor een opnieuw ruim gemiste cut, alweer de vijfde MC van het seizoen. Er staat veel op het spel voor de Nederlandse: een goed resultaat in het met 4,5 miljoen dollar gedoteerde toernooi is absoluut noodzakelijk: het is de laatste kans om nog een startbewijs voor de Olympische Spelen af te dwingen.

Einduitslag

Tour
  • ProShots