Kans op zege waait weg voor Luiten

Het zag er zo mooi uit voor de Nederlandse nummer 1 in Zweden, maar na een moeilijke en moeizame moving day is zijn naam niet meer in de bovenste regionen van het leaderboard te vinden

joost luiten

Harde wind (kracht 5 a 6), hoge rough, harde fairways en minstens zo harde maar langzame greens. Het waren de basisingrediënten voor de derde dag van het Scandinavian Mixed waarin de vroege starters nog een beetje goed wegkwamen, maar vooral de latere groepen maar met moeite overeind konden blijven. In sommige gevallen lukte dat ook niet. En onder de slachtoffers - misschien wel het grootste slachtoffer zelfs - bevond zich ook Joost Luiten. Van de goede vooruitzichten op een nieuwe zege bleef na een moeizame en teleurstellende 78, niets over.

Waar de Nederlandse nummer 1 op de eerste twee dagen in totaal maar twee greens miste, was het op de derde dag een bijna voortdurend gevecht om de bal op het puttingoppervlak te krijgen en er vervolgens te houden. Vanaf de tee was het spel wel in orde, maar de ijzers naar binnen en met name de slagen op en rond de green, deed Luiten zijn titelkansen geen goed. De harde greens hielden nauwelijks en van net buiten de green werkte de putter voor Luiten niet goed genoeg om deze missers te herstellen.

Om de greens speelbaar te houden met de aangekondigde harde wind waren deze een stuk langzamer gemaakt en vrijwel elke putt van de Nederlander was te kort. En wat hij ook probeerde, tot zijn zichtbare frustratie kreeg hij het spel niet op de wagen aan de zijde van koploper Hedwall die zelf in het zicht van de haven water maakte en de leiding met nog één ronde te gaan nu deelt met drie anderen.

Al op de eerste hole maakte Luiten zijn eerste bogey van de dag, en hoewel hij wel birdies maakte op vier en zes, was de toon voor de ronde daarmee direct gezet. Uiteindelijk maakte hij na die eerste hole nóg vijf bogeys en twee keer zelfs een dubbele bogey voor een totaal van +6 voor de dag - de birdie op achttien was niet meer dan een doekje voor het bloeden - en een enorme duikeling op het leaderboard (T27) waar Wil Besseling, na een ronde in twee onder par (mét twee dubbele bogeys) met een totaal van -8, na 54 holes nu de beste Nederlander is.

Leaderboard

Tour
  • Golfsupport