Van Dam kan goed begin niet doorzetten

Ondanks een uitstekend begin van het LPGA Mediheal Championship slaagde de Nederlandse er niet in zich te plaatsen voor het weekend. Een 79 op dag twee werd haar fataal.

anne van dam

Drie onder par. Dat was de score van Van Dam na negen holes op de eerste dag, en dat ondanks een dubbele bogey op de kaart. Ze stond er hoog mee op het leaderboard en niets leek een goede voortzetting van de wedstrijd van de LPGA in de weg te staan. Dat ze het clubhuis uiteindelijk in level par bereikte was een teleurstelling, maar nog altijd geen vrouw overboord: ze stond nog altijd aan de goede kant van de cutline en als ze vrijdag het spel van de eerste negen weer wist te vinden, was er nog van alles mogelijk.

Op de tweede dag bleek al na één hole dat het wel eens een moeilijk dag kon worden. De in Florida woonachtige Arnhemse opende met een dubbel bogey op hole 1 en leverde ook op hole 2 een slag in om meteen in de achtervolging te moeten wilde ze het weekend nog halen, zeker nadat ze ook op hole 6 weer een slag inleverde.

Even leek dat te gaan lukken. Van Dam maakte birdies op zeven en negen, maar daar bleef het bij. Sterker, op de back-nine leverde ze vooral slagen in met dubbels op dertien en veertien en bogeys op zestien en zeventien. Dat ze de wedstrijd nog besloot met een birdie op achttien, en daarmee een tachtig van de kaart wist te houden, was niet meer dan een doekje voor het bloeden. Met een score van +7 op dag twee en voor het toernooi miste ze de cut ruim in de door Danielle Kang aangevoerde wedstrijd.

Leaderboard

Op de Symetra Tour opende Dewi Weber met een rondje in één boven par, een score waarmee ze vooralsnog 81ste staat. Het driedaagse Island Resort Championship begon pas op vrijdag dus de Nederlandse doet in elk geval één weekendag mee en heeft op slechts één slag van de cutline nog alle kans zich te plaatsen voor de finaledag.

Leaderboard

Tour
  • Pro Shots