Reisinspiratie: Mondragon

Golfers houden van reizen, of het nu dichtbij is of ver weg. Laat je inspireren door de specialisten van Pin High. Deze week: luxueus genieten in Zierikzee.

mondragon

Hét juweeltje in Zeeland zijn de Deltawerken: de Oosterscheldekering is 9 km lang en heeft 65 pijlers en 62 schuiven. Bij een waterstand boven 3 m NAP gaan de schuiven naar beneden en wordt het achterland beschermd tegen de zee. Vanaf de Oosterschelde ziet u een ander staaltje hoogstaande bouwkunde liggen: de prachtige Zeelandbrug. Deze 5 km lange brug zorgt voor een verbinding tussen de eilanden Schouwen-Duiveland en Noord-Beveland.

Havenstad Zierikzee heeft een rijke historie en meer dan 500 monumenten in en rond de stad. De Zeeuwse trots geldt ook voor de gastronomie: per inwoner heeft Zeeland de meeste sterrenrestaurants van Nederland. Dat is natuurlijk nie voe niks: op de grens van zee en land doen Zeeuwse chefs bijzondere culinaire vondsten. Zilte smaken, stoere producten en een eindeloze creativiteit. Hier wordt het menu gedicteerd door de seizoenen en het getij.

Meer informatie over deze en andere bestemmingen vind je hier.