Cleveland RTX Full-Face wedge

Cleveland Golf breidt zijn lijn topwedges uit met een model dat groeven over het hele clubblad heeft, zodat je rond de green maximale speelbaarheid en controle hebt.

Cleveland RTX Full-Face wedge

'De nieuwe RTX Full-Face heeft nog steeds de fraaie, traditionele look die golfers van een Cleveland-wedge verwachten, maar dan met groeven over het hele clubblad', zeft Joe Miller, de expert bij Cleveland Golf. 'Hierdoor is hij extreem veelzijdig met de korte slagen rond de green.'

Net als de rest van de RTX-lijn is de Full-Face voorzien van ZipCore, een materiaal met een geringe dichtheid dat in de hosel is geplaatst. Hierdoor komt het zwaartepunt meer richting het midden van het clubhoofd te zitten, wat de stabiliteit bevordert. Ook verticaal is het MOI verbeterd, waardoor de spin en afstand ook consistenter zijn als je de bal laag of juist hoog op het clubblad raakt.

Ook het feit dat elke millimeter van het clubblad is voorzien van groeven helpt om de spin te optimaliseren – ook als je het clubblad openzet voor een flopshot, iets waar de Full-Face door zijn hoge teen uitermate geschikt voor is.

De dicht op elkaar geplaatste UltiZip-groeven zoeken qua scherpte en diepte de toegestane limieten op, om de spin te maximaliseren. Net als bij de RTX ZipCore-wedge heeft het clubblad een speciale hittebehandeling gekregen, waardoor het materiaal minder snel slijt en de groeven dus langer spin blijven genereren.

De RTX Full-Face is beschikbaar met lofts van 50º – 64º in de Tour Satin-finish en 56º – 64º in de (roestende) RAW-afwerking.

Prijs: € 170

clevelandgolf.com