Thompson zakt door ijs en schenkt zege aan Saso

Niets leek een tweede Majortitel in de weg te staan voor Lexi Thompson maar op weg naar het clubhuis ging de routinier ongenadig hard onderuit en hielp zo Yuka Saso aan haar eerste Major.

saso

Natuurlijk gaat het te ver om de zege van de 19-jarige Filippijnse volledig toe te schrijven aan de glijpartij van Thompson, maar - eerlijk is eerlijk - met nog negen holes te spelen was de voorsprong van de jonge routinier zó ruim, dat de rest van het veld kansloos leek.

Mede door een slecht begin van Saso - dubbel bogeys op twee en drie - liep Thompson al snel weg van het veld, om met nog een halve ronde te spelen vier slagen los te staan. Maar het was alsof juist die voorsprong Thompson onzeker maakte want ineens begon ze fairways te missen en bleek ze niet in staat deze foutjes afdoende te herstellen. Met een dubbel bogey op de par-4 elfde zette ze de deur op een kier, waarna ze met bogeys op veertien, zeventien én achttien en een slotronde in 75 slagen haar lot bezegelde en ze zich zelfs niet voor de play-off wist te plaatsen.

Saso ondertussen wist zich na de slechte start op te richten. Ze maakte alleen op de par-4 elfde nog een bogey, maar won slagen op zeven, zestien en zeventien om met -4 het clubhuis te bereiken. Met die score had ook Nasa Hataoka de baan verlaten waardoor een play-off noodzakelijk werd die op de derde extra hole beslist werd in het nadeel van de Japanse waarmee Saso zich tot (gedeeld) jongste Majorwinnaar ooit.

Einduitslag

Tour
  • Pro Shots