Van Driel kansrijk

De Nederlandse nummer vier staat met nog achttien holes te gaan in het toernooi in Duitsland op de derde plaats.

Darius van Driel

In het tot 54-holes ingekorte Porsche Europees Open op de Green Eagle Golf Club ten zuiden van Hamburg liet Van Driel een 69 noteren. Met een score van vier onder staat hij met de Italiaan Edoardo Molinari plus de Schotten Scott Jamieson en David Law gedeeld derde - op slechts een slag van de leiders Matthew Southgate uit Engeland en de Australiër Maverick Antcliff. De laatste eindigde met drie birdies op rij.
Beiden hebben nog nooit gewonnen op het hoogste niveau.
De 32-jarige Van Driel maakte zondag vier birdies en slechts één bogey. Hij speelt deze week zijn 38ste toernooi op de Europese Tour. In 2019 werd hij tweede in de Belgian Knockout - na een verloren finale tegen de Italiaan Guido Migliozzi.
Dit seizoen finishte Van Driel als tiende in de Keniaanse Savannah Classic en als achtste in het Gran Canaria Lopesan Open.
‘Ik voel me goed’, zei Van Driel na zijn ronde. 'Ik heb het gevoel dat het ook wel goed zit met mijn spel. Ik raak veel fairways en veel greens. Ik maak niet veel fouten en dat is precies wat je moet doen op deze baan.’
'Ik kwam [twee jaar geleden] uit in de finale van de Belgian Knockout en ik ben niet bang om met publiek te spelen. Het is heel fijn om fans in de buurt te hebben. Er wordt geklapt en dat is al een hele tijd niet meer het geval geweest. Dat is erg leuk.’
Van Driel: ‘Ik blijf gewoon doen wat ik doe: fairways en greens raken, af en toe een putt holen en kijken of het genoeg is om de trofee mee naar huis te nemen.’

Joost Luiten deed het met een 68 acht slagen beter dan op dag 1. Met vijf birdies kwam hij op een 68 en een totaal van 144, level par, uit. Daardoor steeg Luiten 56 plaatsen in het klassement en hij is nu gedeeld negentiende - met niet meer dan vijf slagen achterstand op de leiders. Ook titelverdediger Paul Casey staat na een birdie-birdie slot op level par.
‘Het verschil met gisteren? Toen was 't allemaal net niet’, liet Luiten weten. ‘Een paar slechte drives en de putts vielen niet. Vandaag was alles net wat scherper.’
Ook Wil Besseling plaatste zich voor de laatste ronde. Hij ging in 72 slagen rond (inclusief een 8 op de par-5 elfde) voor een totaal van een boven en een 32ste plaats.
Lars van Meijel werd uitgeschakeld. Met twee keer een 76 miste hij de cut op vijf slagen.
De scores van ronde twee waren beduidend beter dan 24 uur eerder. Zaterdag kwam het veld tot een gemiddelde score van 75,73 en speelde alleen de par-4 zevende onder par. Nu was de gemiddelde score 74,14.
Ziggo Sport Golf zendt de derde en laatste ronde maandag van 9.30 tot ongeveer 15.00 uur rechtstreeks uit.
Stand en Live Scoring via website Europese Tour

Tour
  • Golfsupport.nl