Van West in de buurt

In Tsjechië gaat Robbie van West in goede positie het weekend in. De achterstand op de leiders is vier slagen.

Van West in de buurt

Geen Daan Huizing deze week op de Challenge Tour. De winnaar van vorige week is geen fan van de baan Golf & Spa Kunetická Hora en kiest liever voor banen die hem liggen – een goede tactiek bleek in Ierland. Maar kennelijk werkt zijn overwinning inspirerend, want Robbie van West begint het weekend in de D+D Real Czech Challenge knap op de gedeeld 7de plaats (-8).

Voor de tweede dag op rij maakte Van West zes birdies, maar waar hij gisteren ook weer vier slagen moest inleveren, bleef hij vandaag foutloos. Dat is dus het verschil tussen een 70 en een 66 (-6). Hij won er vijftien plaatsen mee en begint morgen op vier slagen van de leiders. De eerste opdracht is het gat niet groter laten worden en hopelijk zelfs wat verkleinen.

De baan lag er vandaag overigens 'voor het grijpen' bij. De twee leiders (-12) doken respectievelijk tien en acht slagen in het rood, wat hun forse voorsprong van minimaal drie slagen op de rest van het veld verklaart.

Lars Keunen maakte vandaag drie bogeys, maar stelde hier maar liefst zes birdies en een eagle tegenover, waardoor hij uiteindelijk toch een knappe 67 (-5) op de borden bracht. Gisteren kwam hij niet verder dan een 71 (+1), maar hij haalde met 56 plaatsen winst uiteindelijk probleemloos de cut. Hij staat halverwege het toernooi gedeeld 26ste (-4).

Leaderboard

Tour
  • Golfsupport