Getest: FootJoy Flint

Het grootste deel van onze rondjes spelen we in comfortabele 'golfsneakers', maar bij de nieuwe Premiere Series van FootJoy ging het hart toch even sneller kloppen. Tijd voor een testrondje in deze moderne klassieker.

FootJoy Premiere Series

De klassieke looks van de Premiere Series herinneren je eraan dat je een sport beoefent die eeuwen geleden al werd gespeeld, terwijl FootJoy je wel alle moderne technologieën en maximaal comfort belooft. Dat blijkt geen grootspraak. Klik hier voor de complete lijn.

De schoen is vernoemt naar Perley Flint, een student van Harvard die in de jaren '20 de eerste golfschoen van FootJoy ontwierp. Hij zou de afstammeling uit 2021 zonder problemen naar zijn diploma-uitreiking hebben gedragen – zo chic oogt dit design – om aansluitend waarschijnlijk een rondje te spelen, want op deze schoen loop je probleemloos de hele dag.

We zijn al bijna om bij de heerlijke leerlucht die ons tegemoet komt als we de doos openen. We hebben gekozen voor de Flint omdat we volledig vertrouwen op de grip van de nieuwe VersaTrax+ noppenzool, en zonder spikes (die de Tarlow en de Packard wel hebben) loopt het wat ons betreft nog comfortabeler.

De kalfsleren afwerking aan de binnenkant is extreem comfortabel, net als het voetbed dat in het midden mee veert en aan de zijkanten steun geeft. De hiel en teen zijn verstevigd om je voet op zijn plaats te houden en het leer in vorm te houden, terwijl het zachte middenstuk zich naadloos om je wreef sluit.

Ook aan de details zie je dat FootJoy met de Premiere Series all-in is gegaan. De naad achterop de hiel loopt niet recht naar boven, maar maakt bovenin een bocht opzij, zodat het leer flexibeler is en je geen blaren krijgt. En een innovatief vetersysteem helpt om de druk beter beter te verdelen, zodat de schoen niet te strak om je wreef sluit.

Het gevolg is dat de Flint veel comfortabeler zit dat je van zo'n klassiek ontwerp zou verwachten. Inlopen is echt niet nodig, hij zit vanaf de eerste stap als gegoten. We snappen wel waarom FootJoy al 75 jaar op rij de meest gedragen schoen op de PGA Tour is.