Huizing wint Iers Challenge Open

Op de baan van de Portmarnock Links bij Dublin had Daan Huizing op de eerste extra hole aan een par genoeg om het Spaanse toptalent Eduard Rousaud terug te wijzen.

Daan Huizing

Daan Huizing speelde de laatste ronde op de par-71 baan in 67 slagen om net als Rousaud op negen onder par te eindigen, een slag beter dan een andere Spanjaard, Alfredo Gardcia-Heredia.
Huizing won twee keer eerder op de Challenge Tour. In 2013 was hij in zowel een toernooi in Oekraïne als in het Noord-Iers Challenge Open de beste.
In samenspraak met zijn team besloot de 30-jarige Huizing om zich dit jaar op de Challenge Tour te concentreren en niet – als de kans er was – wedstrijden van de Europese Tour te spelen.
'Het is heel simpel’, zei hij tegen Golfers Magazine. ‘Ik weet zeker dat ik mee kan doen op de Europese Tour, maar het moet dan op dit moment net in die ene week precies goed vallen - en dan nog moet je geluk hebben - terwijl ik op de Challenge Tour, als ik mijn niveau haal, die kaart voor 2022 sowieso veilig kan stellen.’
‘En wie zegt dat ik daar een heel seizoen voor moet spelen? De Grand Final staat voor begin november op de kalender, maar met drie overwinningen ben ik er ook.'
Dat besluit leverde hem onlangs al in Zuid-Afrika een vijfde plaats in de sterk bezette Dimension Data Pro-Am op en nu dus een fraaie zege in Ierland. Dat is nummer een van de drie…

Ik heb een paar zware jaren gehad. Mijn zege in het Mixed Open was groot, maar telde niet mee voor de rankings dus uiteindelijk had ik er niets aan. Ik miste in 2019 net mijn kaart voor de Europese Tour en de beslissing eerder dit jaar om voor de Challenge Tour te gaan was zwaar, maar dit maakt het het allemaal waard. Je kan hard werken en er niets voor terugkrijgen...het heeft even tijd nodig om tot me door te dringen'.
.
Aan het einde van het seizoen promoveren de beste twintig spelers naar de Europese Tour van 2022. De weg is nog lang, maar door de overwinning in Ierland springt Huizing naar de derde plaats op de Road to Mallorca en een héél stuk dichter bij promotie naar het hoogste niveau.

Einduitslag

Ook bij zijn eerste zege op de Challenge Tour in 2013 had Huizing een verlening nodig om de winst veilig te stellen.
Tour
  • Golfsupport / European Tour