Besseling en Luiten openen in top-10 op Himmerland

Herstart seizoen prima verlopen voor Nederlandse nummer 1. Huizing in Ierland ook hoog op leaderboard.

joost luiten

Eerder in de week liet Luiten op zijn website weten dat hij voldoende hersteld was van zijn buikklachten om weer aan de start te kunnen verschijnen. Fit maar evengoed zonder veel verwachtingen, mede ook omdat hij het toernooi nog niet eerder speelde en de baan niet kende.

Na de eerste dag in Denemarken weet Luiten dat er mogelijkheden zijn in het Made in Himmerland. Na een openingsronde in één onder par (vier birdies en één bogey) staat hij er goed voor: gedeeld tiende en maar twee slagen achter een vijftal koplopers.

Hetzelfde geldt voor Wil Besseling. De Noord-Hollander opende eveneens met -3 en een gedeeld tiende plaats. Het enige verschil in de rondes was dat Besseling zowel een birdie als een bogey meer maakte op weg naar zijn 68.

Lars van Meijel opende als derde landgenoot onder par na een ronde met vier birdies, vijf bogeys en een eagle op de par-5 achtste. Met -1 staat hij vooralsnog 40e.

De laatste twee landgenoten in het veld openden ruim boven par. Darius van Driel kwam niet verder dan +4 na een slechte back-nine in veertig slagen en maar één bogey, terwijl Johannes Veerman, die zich eerder deze week nog plaatste voor het U.S. Open de korte aanreistijd vanuit Amerika slecht verwerkt had en eveneens bleef steken op +4

Leaderboard

Challenge Tour

In het Irish Challenge is Daan Huizing met een ronde in level par prima begonnen aan de wedstrijd van de Challenge Tour. Na zijn ruim gemiste cut in het Dormy Open van vorige week opende hij met drie bogeys en drie birdies in level par en dat was op de lastig spelende holes van Portmarnock Links goed voor een gedeeld zestiende plaats. Robbie van West opende met +3 als gedeeld 68ste maar zal er vertrouwen uit putten dat hij die averij feitelijk op één hole opliep: een triple bogey op de par-4 achtste zorgde er voor dat hij vrijdag in elk geval onder par moet spelen om door te mogen naar het weekend.

Leaderboard

Tour
  • Golfsupport