Bijzondere zege Korver en Hofstede

Dubbel succes in het Pools Amateur Matchplay. Bij de mannen sleepte Mike Korver de titel in de wacht, bij de vrouwen was niemand opgewassen tegen Nikki Hofstede.

polen

Een groot toernooi is het Pools Matchplay misschien niet, de zege van het Nederlandse duo was er niet minder mooi en opvallend door.

Voor zowel Korver als Hofstede betekende de zege de eerste grote internationale overwinning uit hun amateurloopbaan en of dat niet bijzonder genoeg was boekten de twee landgenoten die eerste zege ook nog eens op dezelfde dag én vormen ze privé een stel.

Op Hofstede stond geen maat op de Mazury Golf & Country Club in Polen. In de eerste matchplayronde die. volgde op het strokeplaykwalificatietoernooi, ging Beata Traczewska-Skóra met maar liefst 10&8 ten onder, waarna er ook in de navolgende rondes geen houden aan was voor de thuisspelende tegenstanders van de Nederlandse die de halve finale won met 5&4 en de finale zelfs met 6&5.

'Het was echt een spannende dag, met veel geluk ook qua weer. De baan speelde lang van de gele tees en was veeleisend in deze wind. Maar iedereen was hier zo aardig! Goud smaakt geweldig, vooral omdat het mijn eerste bezoek aan Polen is en mijn eerste gezamenlijke toernooi met Mike.'

Mike Korver op zijn beurt keek met evenveel genoegen terug op het Poolse toernooi, al moest de speler van Houtrak er wel wat meer werk voor verzetten dan zijn partner Hofstede. De eerste matchplayronde (7&6) en tweede matchplayronde (4&3) won Korver ruim, maar in de twee laatste partijen bleef het lang spannend en was het verschil met 1up minimaal.

Uitslag mannen

Uitslag vrouwen