Landgenoten missen cut in Zweden

Het Dormy Open zit er na twee dagen op voor Robbie van West (foto) en Daan Huizing. Beide Nederlanders overleefden de schifting in Zweden niet. Anne van Dam opende degelijk in Amerika.

robbie van west

Dat Daan Huizing afstevende op een vrij weekend was na de eerste speelronde in Åkersberga eigenlijk al wel duidelijk. Door een ronde in 78 slagen (43 slagen op de back-nine) vond hij zichzelf terug in de staart van het klassement. Donderdag - het toernooi begon al op woensdag - waren dus veel birdies nodig, maar toen die uitbleven - hij maakte er maar één - maar hij wel weer inleverde (75) kon hij vroegtijdig naar huis.

Robbie van West had lang wél goede papieren om de cut te overleven. De speler van The Dutch begon het toernooi met een degelijke -2, stond ook op de tweede dag lang aan de goede kant van de score, maar maakte op de back-nine teveel bogeys om door te mogen naar het tweede deel van de wedstrijd van de Challenge Tour. Na een tweede ronde in drie boven par, eindigde hij op een totaal van +1 en dat was twee slagen teveel om het toernooi een vervolg te geven.

Er kón wel laag gescoord worden op de door Henrik Stenson ontworpen baan. De leiding in de wedstrijd is halverwege in handen van Björn Hellgren die na twee foutloze 65's op -14 staat en daarmee drie slagen voorsprong heeft op de rest van het veld.

Leaderboard

LPGA

Anne van Dam is het Pure Silk Championship op de LPGA begonnen met een ronde level par. De Nederlandse nummer 1 opende voortvarend met twee opeenvolgende birdies op hole 1 en 2, maar bereikte de turn desondanks toch slechts in level par, mede dankzij een dubbele bogey op de par-5 zevende.

Op de weg terug naar het clubhuis maakte Van Dam nog één birdie en één bogey, waardoor ze van de baan stapte met dezelfde score als waarmee ze de dag begon, level par, en daarmee staat ze na achttien holes op de gedeeld 43ste plaats.

Leaderboard

Tour
  • Golfsupport