Naar het terras!

De weergoden moeten nog even meewerken, maar dan staat niets de nazit na een golfronde nog in de weg. Onder voorwaarden, maar er mag weer geproost worden op een goede ronde.

terras

Sinds de sluiting van de horeca afgelopen oktober, was een belangrijk deel van wat voor velen bij een rondje golf hoort, niet mogelijk. Geen nazit, geen sterke verhalen aan de bar, niet even een snelle daghap voor je weer naar huis gaat. Natuurlijk, op veel banen was er wel een 'to-go' ingericht, maar alle goede bedoelingen ten spijt, hetzelfde is dat toch niet.

Datzelfde geldt voor de heropening van de terrassen die per vandaag (19 mei) ingaat. De binnenruimtes blijven gesloten, de openingstijden van de horeca zijn beperkt en als je in een driebal gespeeld hebt, wordt het nog een hele uitdaging wie van de drie in zijn eentje aan een tafel moet gaan zitten om de maximale tafelbezetting van twee personen na te kunnen leven. De terrassen zijn open, maar met tal van beperkingen en regels die door exploitant en gast moeten worden nageleefd.

Een aantal van de geldende regels:

- Terrassen mogen open van 06.00 tot 20.00 uur

- Er zijn vaste zitplaatsen en verplichte reservering waarbij reserveren aan de deur is toegestaan.

- Aan een tafel mogen maximaal twee personen zitten (tenzij jonger dan twaalf jaar en/of behorend tot hetzelfde huishouden) en de anderhalve meter afstand in acht wordt genomen.

- Er mogen maximaal vijftig personen plaatsnemen op het terras.

- Bezoekers mogen alleen naar binnen om gebruik te maken van het toilet, de garderobe of om te betalen.

Voor alle regels klik hier om naar het complete overzicht op de website van de ngf te gaan.

Onhandig, en het is maar een kleine stap op weg naar volledige heropening, maar toch zal het vooral opluchting zijn dat de stemming bepaalt. Eindelijk weer een biertje, eindelijk weer een bitterbal, eindelijk weer een daghap.

Nu alleen nog hopen op mooi weer.

Proost!

Een fragment van de poster die je op het terras van de golfbaan aan kan treffen.