Motocaddy Pro 3000

We kennen Motocaddy vooral van de elektrische trolleys, maar de Engelse producent vergroot het portfolio met een laser rangefinder: de Pro 3000.

Motocaddy Pro 3000-laser

Motocaddy introduceerde onlangs nog een hele nieuwe lijn gps-trolleys, maar beseft kennelijk dat er ook golfers zijn die de afstanden in de baan liever (ook) op een andere manier meten. De Pro 3000 is pas de eerste stap van de fabrikant op het gebied van laser rangefinders, maar het resultaat mag er wezen.

Er komen de laatste jaren volop betaalbare lasers op de markt, maar Motocaddy mikt met een prijs van net onder de driehonderd euro meteen op het hogere segment. Daarvoor krijg je een laser die zeven keer vergroot, tot ruim boven de duizend meter meet en je tot op de meter nauwkeurig de afstand tot een vierhonderd meter verderop gestoken vlag geeft. De compensatie voor hoogteverschillen zet je met één druk op de knop uit, zodat je 'm bij wedstrijden gewoon mag gebruiken.

De Pro 3000 is voorzien van PinLock-technologie, die je visueel en met een trilling laat weten dat je het doel te pakken hebt. Als je de knop ingedrukt houdt, laat hij afwisselend de afstanden naar verschillende doelen zien. Het hoge resolutie beeldscherm is goed leesbaar in elke lichtconditie en na tien seconden gaat de laser automatisch inde standby-modus om de batterij te sparen. Hoeveel 'prik' je nog hebt is overigens ook op het scherm zichtbaar, zodat je op tijd de batterij kunt wisselen.

Qua materiaalgebruik en uiterlijk onderscheid de Pro 3000 zich duidelijk van de instapmodellen: geen plastic en opvallende kleuren, maar degelijk zwart rubber met een patroon, wat zorgt voor een goede grip. Het rechthoekige design is robuust en ergonomisch, en ligt lekker in de hand. Met een kleine tweehonderd gram is de laser zeker niet zwaar, maar heeft hij wel voldoende gewicht om 'm goed stil te kunnen houden – sommige exemplaren kunnen net te klein en te licht zijn. De behuizing is met IPX5 waterafstotend genoeg voor elke regenbui.

De Pro 3000 wordt geleverd met een 3V Lithium batterij en een hardcover met rits en elastiek. Deze klik je eenvoudig op het accessoire-station op je Motocaddy-trolley of je hangt 'm met de karabijnhaak aan je tas. Je hebt twee jaar garantie op de rangefinder.

Prijs: € 289

motocaddy.nl