Top-30 voor Meekers bij start LET

De omstandigheden bij de eerste wedstrijd van het circuit in Zuid-Afrika waren slecht. Veel wind, een stilgelegde derde ronde, maar wél twee Nederlandse vrouwen die het toernooi uitspeelden, iets wat op de Symetra Tour niet lukte.

meekers

De winnende score van +2 in het Investec SA Women's Open was veelzeggend voor de omstandigheden. Rondes onder par waren gedurende de hele week op de Westlake GC schaars, en ook toen alleen de beste speelsters over waren lukte het slechts zeven speelsters een score onder par binnen te brengen.

Dat ook de twee Nederlandse speelsters in het veld daar niet in slaagden was dan ook helemaal niet gek, al is de vraag welk gevoel na vier dagen ploeteren overheerst: vreugde over de gehaalde cut, teleurstelling over de eindklassering of toch vooral opluchting dat het door Lee-Anne Pace gewonnen toernooi er op zit.

Romy Meekers ging rond in 75, 78, 76 en 74 slagen voor een torenhoog totaal van +15 maar eindigde daar netjes als gedeeld 28ste mee, terwijl Pasqualle Coffa één slag meer nodig had (77, 76, 76, 75) en daarmee maar net buiten de top-30 (T35) eindigde.

Einduitslag

Symetra Tour

In Amerika moet Dewi Weber haar ritme op de Symetra Tour duidelijk nog vinden. Het Nederlandse talent dat haar zinnen heeft gezet op promotie naar de LPGA miste alweer voor de derde keer in het nog prille seizoen de cut.

Na een mislukte openingsronde (+6) in de Symetra Classic vocht ze zich in de tweede ronde knap terug (-1) maar haar totaal van +5 was teveel om alsnog door te mogen naar het weekend.

Na zes toernooien staat de Groningse 41ste op de Race to the Card ranking, zo'n tienduizend dollar achter een van de plekken die aan het eind van het seizoen recht geeft op promotie.

Einduitslag

Tour
  • Golfsupport