Van Driel bij beste vijftig

Na een opnieuw lastige dag op The Belfry moesten Wil Besseling en Lars van Meijel afscheid nemen van het Betfred British Masters. Johannes Veerman en Darius van Driel hebben nog twee dagen om hun positie te verbeteren.

darius van driel

Weg zijn de herinneringen aan het lekkere weer van de wedstrijden op Gran Canaria en Tenerife, weg ook zijn de extreem lage scores die op de toeristenbanen bij elkaar konden worden gespeeld. Op de topbaan van The Belfry was het - geholpen door typisch Brits weer - weer ouderwets bikkelen om een score binnen te brengen, kwamen de leiders niet verder dan een bescheiden -7 na 36 holes, terwijl de cut zelfs bóven par lag.

Met +1 haalde je het weekend (dat overigens op vrijdag al begint) ook nog, en dat was voor Johannes Veerman mooi meegenomen. De Nederlandse Amerikaan kende een moeizame tweede ronde (+2) maar bleef daarmee precies aan de goede kant van de score om door te mogen naar het weekend.

Darius van Driel had een iets ruimere marge maar staat na twee dagen in het door Danny Willett gehoste toernooi ook niet in de rode cijfers al was zijn tweede ronde uitstekend te noemen. Na een openingsronde in twee boven par, ging hij op de tweede dag juist rond in twee ónder par waardoor hij als gedeeld 48ste - en samen met oud KLM Open winnaar Wu - aan de derde ronde mag beginnen.

De andere twee landgenoten die de oversteek naar Engeland maakten, zijn na 36 holes uitgespeeld in het door Calum Hill, Robert McIntyre en Richard Bland, aangevoerde toernooi. Lars van Meijel vocht zich na een desastreuze 77 op dag 1 knap terug, al was zijn 71 (-1) vooral morele winst: met +4 miste hij de cut ruim. Dat laatste gold helemaal voor Wil Besseling. De na corona teruggekeerde Noord-Hollander had net als donderdag 77 slagen nodig (+5).

Leaderboard

Tour
  • Golfsupport