Schwab voert veld aan op The Belfry

Slechte opening Betfred British Masters Nederlanders. Cutline ver weg na eerste ronde boven par.

schwab

Wie een Nederlandse vlag zoekt op het leaderboard van het Betfred British Masters, moet flink scrollen voor een landgenoot in beeld verschijnt.

Darius van Driel moest de wekker vroeg zetten voor zijn ronde in de eerste groep van de dag. Al om 07.30 sloeg de Zuid-Hollander af, maar het gezegde dat de 'early bird catches the worm' ging in elk geval voor hem niet op. Met vijf bogeys en drie birdies opende hij met +2, een score waarmee hij vooralsnog slechts 94ste staat, al is dat maar twee slagen van de voorlopige cutline.

Wil Besseling en Lars van Meijel staan daar een stuk verder vandaan. De twee Nederlanders hadden allebei 77 slagen (+5) nodig op de lastige en frisse baan in Engeland waar de lage scores van de Spaanse toeristenbanen slechts verre echo's waren. De leiding in de wedstrijd is met -6 in handen van de Oostenrijker Schwab die daarmee precies één slag voorstaat op Calum Hill, terwijl gastheer Danny Willett met -3 ook goed opende. Waar Willett nog alle kans heeft zich in de strijd om de titel van zijn toernooi te werpen, wordt het voor Besseling en Van Meijel - en dus ook Van Driel - morgen zaak flink laag te gaan om nog een kans te hebben door te mogen naar het weekend.

Johannes Veerman speelt onder Amerikaanse vlag en staat als enige landgenoot wel onder par, al is het ook maar net. De Texaan maakte twee bogeys, één dubbel bogey en vijf birdies voor een score van -1 en staat daarmee vooralsnog gedeeld 32ste.

Leaderboard

Tour
  • Golfsupport