McIlroy zegt opnieuw 'nee' tegen Premier Golf League

Nu de PGL opnieuw van zich doet horen, doet Rory McIlroy dat ook. Zeker nu de Noord-Ier voorzitter is van de Player Advisory Council zijn zijn woorden niet te negeren. 'Het gaat alleen maar om geld'.

mcilroy

Zoals eerder al in een column op deze site stond laten de mannen achter het plan van de Premier Golf League hun idee van een elitecircuit voor een paar grootverdieners vooralsnog niet varen en hoewel er geruchten gaan dat een paar van de invites wellicht interesse hebben, is er ook nu weer fors tegengeluid te horen. Niet alleen van de tourdirectie, maar ook van spelers.

De belangrijkste criticaster is opnieuw Rory McIlroy. Net als bij de vorige plannen liet de Noord-Ier geen spaan heel van het initiatief.

'Ik ben voor het eerst benaderd in 2014. We zijn nu zeven jaar verder en er is feitelijk niets veranderd. De herkomst van het geld is misschien een andere, de mensen die er achter zitten ook, maar er is verder niets gebeurd. De vergelijking met de plannen voor de European Super League in het voetbal is makkelijk te maken en iedereen ziet wat het is: een manier om zoveel mogelijk geld te pakken.'

'Als dat de reden is dat je golft, dan is die keuze aan jou. Het is echter niet waarom ik in de sport zit', werkte hij toe naar de genadeklap voor de spelers die deelname overwegen, 'ik ben bezig mijn plek in de golfgeschiedenis te verwerven en dat doe je door majors en de grootste toernooien te winnen. Ik kan me eerlijk gezegd niet voorstellen dat iemand wel voor dit plan is.'

Tour
  • Golfsupport