De dubbele pech van Besseling

De Noord-Hollander komt woensdag uit quarantaine, maar hij gaat niet naar Tenerife voor het Canary Islands Championship. Hij werd in het weekeinde op een andere manier niet lekker.

Wil Besseling

‘Ik heb besloten niet te spelen’, laat Besseling vanuit zijn hotelkamer bij de Meloneras Golfclub op Gran Canaria weten. Daar kreeg hij vorige week zondag vlak voor het einde van de slotronde van het Gran Canaria Open te horen dat zijn covid-19 test een positief resultaat had opgeleverd.
Niet naar Tenerife voor minimaal één toernooi, maar naar een hotelkamer. Ook zijn caddie moest in quarantaine.
In principe had Wil Besseling vanaf donderdag aan het Canary Islands Championship op Costa Adeje mee kunnen doen: het is maar een korte vlucht van Gran Canaria naar Tenerife. Zonder een oefenronde en na tien dagen in een hotelkamer was er echter geen goede voorbereiding mogelijk. En er speelde nog iets anders.

‘Ik ben in het weekend goed ziek geworden’, aldus Besseling . ‘Waarschijnlijk iets verkeerds gegeten. Ja, als je het over pech hebt…'
‘Er zit dus weinig energie in het lichaam. Daarom heb ik besloten om deze week niet te spelen en om op krachten te komen voor het British Masters. Ik hoop morgen, woensdag, naar huis te kunnen. Hangt even af van de dinsdagochtend afgenomen test. Ik had het allemaal graag anders gezien, maar het lichaam bepaalde anders.’

Tour
  • Golfsupport.nl