Twee keer Zuid-Afrika

Zowel op de Europese Tour als de Challenge Tour ging de winst naar een Zuid-Afrikaan. De Nederlanders speelden geen rol van betekenis.

Twee keer Zuid-Afrika

Op Tenerife was Dean Burmester overtuigend de beste. De longhitter won al zeven keer op de Sunshine Tour, maar op de Europese Tour was hij alleen Tshwane Open van 2017 een keer de sterkste. Toentertijd was zijn voorsprong drie slagen, in het Tenerife Open zelfs vijf.

Met vijf birdies op zijn eerste zeven holes meldde hij zich vol bravoure van de derde plaats aan kop van het leaderboard en hij hield het gaspedaal vervolgens tot het einde ingedrukt. Na de turn volgden nog een vier birides, wat resulteerde in een foutloze slotronde in 62 slagen en een totaal van 25 onder par. Niemand kon de 31-jarige Zuid-Afrikaan volgen.

Voor de Nederlanders viel er weinig te juichen op het Spaanse eiland. Joost Luiten trok zich vanochtend met zware darmproblemen terug en vloog linea recta terug naar Nederland, waar wellicht een operatie wacht.

Voor Darius van Driel, die afsloot met een 68 (-3) was een 63ste plaats weggelegd (-5). Lars van Meijel had het lastig in de slotronde. Naast vier birdies moest hij drie bogeys, een double en een triple toestaan. Met een 74 (+3) zakte hij naar de 72ste plaats (-3).

Leaderboard

Challenge Tour

Ook in Cape Town, Zuid-Afrika ging de winst naar een Zuid-Afrikaan. JC Ritchie speelde zich met een slotronde in 66 slagen (-6) van de zevende naar de gedeeld eerste plaats (-14). Een birdie op de eerste play-off hole bleek vervolgens voldoende om ook overnight leader Jacques Blaauw van zich af te schudden.

Daan Huizing sloot het toernooi dankzij een sterke tweede negen (vijf birdies) af met een 69 (-3), waarmee hij op de valreep nog drie plaatsen wist te winnen en 25ste werd (-7).

Robbie van West kwam op de slotdag tot een 72 (par), waarmee hij zich niet uit de onderste regionen van het leaderboard wist te spelen. Hij werd 67ste (+3). Lars Keunen miste de cut.

Leaderboard

Tour
  • Golfsupport