Huizing bij beste twintig, Luiten levert iets in

Zowel op de Challenge Tour als op de European Tour zit een topnotering er bij het ingaan van het weekend nog in. Joost Luiten staat net buiten de top-20, Daan Huizing (foto) er net in.

daan huizing

Achttien plaatsen leverde Joost Luiten in op Tenerife na een ronde net onder par. Omdat er op de resortbaan ondanks iets meer wind ook op de tweede dag ruim onder par gescoord kon worden, was zijn omloop in één onder par, niet voldoende om zijn top-10 klassering vast te houden.

Luiten begon goed op Golf Costa Adeje. Gestart op hole 10 schoof hij door birdies op twaalf en dertien al snel een paar plekjes op, en dankzij de birdie op hole 1 bleef hij hoog op het leaderboard. In het vervolg van de ronde bleven birdies echter uit, en omdat er om hem heen scores tot wel negen onder par binnen werden gebracht, leverde hij door bogeys op zes en acht enkele plaatsen in. Met -7 gaat de Nederlandse nummer 1 het weekend in als gedeeld 28ste, negen slagen achter koploper Nicolai von Dellingshausen.

Luiten is niet de enige landgenoot die zich wist te plaatsen voor de tweede helft van het toernooi op Tenerife. Zowel Darius van Driel (69) als Lars van Meijel (68) plaatsten zich voor het weekend. Met een score van -5 en als gedeeld 48ste gaan beiden ook door naar het weekend. Johannes Veerman tenslotte, kende een complete off-day. De door buitenlandse bookmakers als kanshebber aangemerkte Nederlandse Amerikaan had 76 slagen nodig op dag 2 en miste daardoor ruimschoots de cut.

Leaderboard

Challenge Tour

In het Bain's Whisky Cape Town Open staat Daan Huizing halverwege de wedstrijd van de Challenge Tour nog net bij de beste twintig. Ondanks een ronde in één onder par (vier bogeys, vijf birdies) leverde de Nederlander maar twee plekken in Kaapstad. Met een totaal van -3 staat hij gedeeld negentiende, zes slagen achter Zuid-Afrikaan Jacques Blaauw en de Fransman Jeong Weon Ko die slechts 29 slagen nodig had voor de eerste negen op Royal Cape GC.

Niet alleen Huizing haalde het weekend, ook Robbie van West plaatste zich voor het tweede deel van het toernooi. Na een matige openingsronde (+1) was een score onder par nodig om door te mogen en dat was precies wat de Brabander deed. Een tweede ronde in -1 was exact genoeg om voor de eerste keer dit seizoen de schifting te overleven.

Voor Lars Keunen was het gat met de cutline te groot om nog goed te maken. Na rondes in 78 en 76 slagen eindigde hij ver in de staart van het klassement.

Leaderboard

Tour
  • Golfsupport