Albertus laat kans op zege glippen

Twee dagen ging de Nederlander aan de leiding in het Haugschlag NO Open maar een slechte laatste ronde gooide roet in het eten.

albertus

Alleen eerste na de eerste ronde (65) en gedeeld eerste na de tweede ronde (69 met daarin zelfs een quadruple acht op de par-4 tiende).

Met een totaal van -8 ging de Brabander Max Albertus naar de slotronde, absoluut kansrijk om zijn eerste zege op het Duitse satellietcircuit binnen te halen.

Waar het maken van birdies op de eerste dagen echter geen enkel probleem was (vijftien in totaal) lukte het hem nu maar niet om slagen te winnen. Alleen op de par-4 vijfde verscheen een rood vak om de holescore. En omdat de kaart wel twee keer blauw (bogey op zes en zeventien) en zelfs twee keer zwart kleurde (dubbel op veertien en achttien) zakte hij ver weg op het leaderboard. Na een slotronde in 76 slagen (+5) bleek een 25ste plaats het hoogst haalbare.

In het door de Zwitser Marco Iten (-12) gewonnen toernooi werd Albertus door die laatste ronde zelfs niet eens de beste landgenoot. Die eer was weggelegd voor Stan Kraai die met een keurige -4 flink won op de slotdag en met -5 uiteindelijk als vijftiende eindigde, terwijl Dylan Boshart het met -4 voor de wedstrijd nauwelijks slechter deed en als twintigste finishte, terwijl Mike Toorop genoegen moest nemen met de 43ste plaats.

Einduitslag

Tour
  • Golfsupport