Australië boven

Ze hadden er een play-off voor nodig, maar 'team Australië' wist het in de Zurich Classic uiteindelijk te winnen van 'team Zuid-Afrika'.

Australië boven

De Zurich Classis of New Orleans is een teamwedstrijd, wat dit het meest ontspannen toernooi van de PGA Tour-kalender maakt. Er is altijd ruimte voor gekkigheid, zoals bijvoorbeeld de totstandkoming van het duo Watson/Scheffler, dat deed denken aan de gymles van vroeger. 'Bubba had het al aan acht of negen spelers gevraagd, maar niemand wilde', aldus partner Scottie me een uitgestreken gezicht tegen de pers. 'Toen vroeg hij mij. Ik heb ook nog vier, vijf dagen gewacht of ik antwoord kreeg op mijn berichtjes naar andere jongens, maar niemand reageerde. Toen heb ik maar 'ja' gezegd...'

Ook het 'matje' van Cameron Smith zorgde voor veel lol. Partner Marc Leishman schafte zelfs een pruik aan, om de teamspirit van 'team mullet' te optimaliseren. En dat werkte, want de Australiërs kwamen in vier ronden tot twintig onder par.

Dat gold echter ook voor oudgedienden Louis Oosthuizen en Charl Schwartzel (is er een team met een mooier stel swings te bedenken?), dus moest er een play off aan te pas komen om te beslissen wie er naar huis ging met het grootste deel van de prijzenpot van 7,4 miljoen dollar. Want ondanks alle onderbroekenlol willen tourprofessionals natuurlijk altijd winnen.

Al op de eerste hole troefden de Australiërs de Zuid-Afrikanen af. Een par was voldoende om de matjes van down under in een overwinningsroes te laten swingen.

Leaderboard

Tour
  • ProShots